Latvala: Konečně může začít moje sezona

iM2, 19. dubna 2013, 18:17 Google+

Jezdec Volkswagenu, Jari-Matti Latvala, věří, že to byl hlavně jeho přístup, který stál za zlepšením výkonů, které jsme mohli vidět v Portugalsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Latvala, který již dokázal vyhrát sedm soutěží v MS, přestoupil letos v zimě k továrnímu týmu Volkswagen po čtyřech letech strávených v továrním týmu Ford. Začátek sezony s novým vozem se mu však ne úplně povedl, když se mu nepodařilo nejlépe adaptovat na rozdílný styl ovládání Pola R WRC. Jeho trápení bylo navíc ještě viditelnější, když jeho týmový kolega, Sébastien Ogier, za volantem stejného vozu zažil naopak snový start do sezony. 

Toto vše se změnilo v Portugalsku, kde Fin díky jinému přístupu dosáhl na své letošní první podium. "Tlačil jsem na to, nutil jsem se, abych jel rychle a to mi pomohlo. Říkal jsem si, že mohu využít zkušeností a rychlost už přijde, ale nefungovalo to tak - musíte na tom pracovat," říká Jari-Matti Latvala. 

"Start sezony byl těžký - poučný, ale také neuspokojivý. Očekával jsem toho od sebe více a nemohl jsem toho dosáhnout. Auto bylo rychlé, ale já jsem byl někde na jiné planetě..." V Portugalsku to už vypadalo, že Latvala dojede druhý, ale v neděli ho přibrzdila rozbitá hnací hřídel, díky čemuž se propadl na třetí místo. I tak ale soutěž Fin dokončil s dobrou náladou. 

"Teď pro mě začíná tento rok. Konečně může šampionát začít! Moje důvěra v autě přichází. V Argentině budu mít jiný set-up, který mi bude sedět lépe, ale s tímto výsledkem jsem opravdu, opravdu šťastný," říká Jari-Matti pro wrc.com. Když byl dotázán, jestli bude schopen bojovat se svým týmovým kolegou, Sébastienem Ogierem, tak řekl: "Doufám, že ho budu moci vyzvat v některých bodech: Na následující soutěži v Argentině by to bylo hezké, ale je to jen jeden krok v čase."

Vytisknout

Diskuze: Latvala: Konečně může začít moje sezona

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

dědic, vlastimil jun.

Návrat z pauzy

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud