Breen: Ukázali jsme dobrou rychlost

iM2, 11. května 2013, 23:50 Google+

Craig Breen se svým Peugeotem 207 S2000 získal na Azorech druhé místo. Možného útoku na Jana Kopeckého na prvním místě se vzdal už v sotobu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Breen, Craig

Breen, Craig | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Craig Breen, zdá se, má v ME druhé místo již předplacené, na Azorských ostrovech totiž Ir obsadi tuto pozici již potřetí v řadě. Stejně jako na Kanárských ostrovech ho porazil náš Jan Kopecký, tentokrát to bylo o dobrou půl minutu. I tak je Craig Breen se svým prvním startem na Azorech spokojen: "Byl to dlouhý týden od doby, co jsme sem přijeli, ale pro mě a Paula to byla dobrá zkušenost, protože jsme zde byli poprvé."

"Získali jsme dobrou zkušenost a ukázali jsme dobrou rychlost, a tak jsme velmi šťastní." Zatímco na Kanárech měl na Kopeckého ztrátu asi dvě minuty, tak na Azorech už byl odstup mnohem menší, a tak se mohl v sotobu pokusit ještě na vítězství zaútočit. "V sobotu jsem si ještě myslel, že by to mohlo být možné, a tak jsme na to v prvních dvou zkouškách hodně tlačili." Poté, co se mu se spolujezdcem Paulem Nagelem nepodařilo stáhnout ztrátu na vedoucího, útok vzdal. 

"Nemohli jsme Jana stáhnout, a tak jsme jeli více hlavou. Nebýt pátečního defektu, tak to možná mohlo být těsnější a já jsem neztrácel tolik, že bych to mohl stáhnout. V sobotu ráno jsme jeli na limitu, ale museli jsme být rozumní."

Zatímco Breen na Azorech startoval poprvé, jeho spolujezdec, Paul Nagel, na portugalském ostrově Sao Miguel v Atlantickém oceánu startoval. V roce 2009 zde s Krisem Meekem vyhrál, tato zkušenost mu ale letos moc nepomohla. "Nikdo neočekával, že podmínky budou tak těžké. Všechna očekávaní byla v pátek a v sobotu dopoledne překonána. Pomůže vám to, protože máte nějakou představu o krajině a měřených zkouškách, ale byl to těžký víkend," ohlíží se spolujezdec za rally, která byla poznamenána velkými dešti. "Bylo zde hodně frustrace, ale musíme pochválit organizátory. Pracovali dnem i nocí a jediným, co nemohli ovlivnit, bylo počasí."

Vytisknout

Diskuze: Breen: Ukázali jsme dobrou rychlost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Kopecký: Máme dobrou šanci vyhrát titul

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud