Peugeot vrací úder Toyotě: Stížnosti jsou hloupé

Sainz, Carlos - Cruz, Lucas | foto: Red Bull

Šéf továrního týmu Peugeot řekl, že stížnosti jezdců Toyoty na to, že nemají možnost z kokpitu vozu korigovat tlak v pneumatikách, jsou hloupé. Navazuje tak na kritiku Nassera Al-Attiyaha a Giniela de Villierse - ti poukázali na fakt, že pravidla neumožňují vozům 4x4 regulovat tlak v pneumatikách z kabiny.

Toyota si stěžovala hlavně po čtvrté etapě, kdy se jelo v měkkých dunách a její jezdci dostali hned několik defektů. Podle šéfa Peugeotu, Bruno Famina, jsou ale tyto stížnosti hloupostí. Toyota má jiné přednosti. "Je to hloupé, opravdu. Letos se jim dostalo velké výhodu v podobě váhy, zavěšení atd., tak nemají co říkat," řekl Famin. 

"Podívejte se na sílu jejich motoru - mají velký restriktor (38 milimetrů). Na úrovni moře, kde všechny ty duny byly, dávaly jejich motory výkony přes 400 koní. Měli raději na svých autech více pracovat a méně vinit ostatní," nebojí se vyjádřit svůj názor Francouz.

Peugeoty v dunách letošního Dakaru | foto: Red Bull

Obě hvězdy týmu Toyota - Nasser Al-Attiyah i Giniel de Villiers - navíc v páté etapě ztratily další čas. Tudíž se před ně dostal i jejich týmový kolega, Bernhard ten Brinke. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy