Fredy Loix nepojede na vítězství

Loix, Freddy | foto: www.ircseries.com

V úvodním podniku Intercontinental Rally Challenge nestačil jen na vítěze Sebastiena Ogiera a obsadil druhé místo. V podniku druhém však bezpodmínečně na vítězství nepojede.

Na začátku března se "fast freddy" zúčastní druhé soutěže IRC,  Rally Curitiba v Brazílii, což je první šotolinová soutěž letošního ročníku stále populárnějšího seriálu. Vzhledem k tomu, že jezdec Kronos Racing jel na nezpevněném povrchu naposledy před osmi měsíci, je ve svých prohlášeních před startem soutěže opatrný.

"Chci dokázat, že dovedu být rychlý i na tomto povrchu. Ale zároveň si uvědomuji, že jsem poslední šotolinovou soutěž absolvoval loni v Rusku. Proto budu asi potřebovat trochu času, než najdu ten správný rytmus. Důležité bude, zbytečně neriskovat," řekl Freddy Loix.

"Rychlostní zkoušky jsou v Brazílii docela rychlé s mnoha horizonty a takové soutěže vyhovují mému stylu. Budu se snažit jet v klidu i když se mi zdá že to bude trochu rallysprint, protože některé testy jsou poněkud krátké. Na startu bude šest vozů S2000 a bude důležité, abychom se umístili na předních příčkách," dodal.

 

                             Freddy Loix - Isidoor Smets  Rally Monte Carlo 2009

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy