Světový motor příjde v roce 2011

villagra, frederico | foto: Munich´s WRT

Zavedení “globálního motoru“ se blíží. FIA teď zveřejnila další detaily ohledně nového motoru.

Od roku 2011 by se to mělo stát realitou. V MS by se měl začít používat zcela nový motor o objemu 1,6 litru s turbem. Tento nový motor, který prosadila FIA, by se měl objevit v mnoha sériích. První sérií, kde se motor objeví, by se samozřejmě mělo stát MS.

„Výkon motoru by měl být mezi 280 až 290 koňskými silami a emise CO2 by se měli snížit o 30 %,“ říká technický šéf FIA Jacques Berger. „Ochrana životního prostředí bude stále více důležitá, a tak musí jít rally výrobcům příkladem.“

V listopadu se odehrála důležitá schůzka, které se zúčastnili všechny zainteresované strany. Na tomto jednaní se dolaďovali další detaily ohledně nových předpisů a také ohledně nových motorů. Mluvilo se také ohledně rozdílných požadavků na charakteristiku výkonu rallového a závodního motoru. Jisté je, že by se v motorech měly objevit restriktory o průměru 33 mm. Maximální přeplňovací tlak by měl být omezen na 2,5 bar. V autech by měla být umístěna i jakási měřící skříňka, které by kontrolovala, zda-li tyto hodnoty nejsou přesahovány.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy