M-Sport připravuje další vylepšení Fordu Fiesta RS WRC

Evans, Elfyn - Barritt, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

M-Sport se připravoval na Rally Finland na testech na rychlých šotolinových tratích na severu Evropy. Tým kolem Malcolma Wilsona se během testu zaměřuje především na pérování Fordu Fiesta RS WRC.

V Polsku mohl konečně Ott Tänak dokázat, co je v něm i inovovaném vozu Ford Fiesta RS WRC. „Poprvé jsem dokázal vlastní silou vybojovat podium,“ těšil se Estonec. Také šéfovi týmu, Wilsonovi, spadl velký kámen ze srce: „Byla to jasná zpráva pro konkurenci, že nové auto s Ottem za volantem dobře funguje. Teď už se opravdu těšíme na Rally Finland.“

Aby byly Fordy ve Finsku opravdu konkurenceschopné a ještě více zatlačily na dominantní Volkswageny, uspořádal M-Sport šestidenní testování. Hlavním cílem testu je, ve spolupráci s dodavatelem tlumičů, společností Reiger, zapracovat na pérování u Fiest RS WRC, jak prozrazuje Malcolm pro ‚Autosport‘: „Nejde o úplně nové tlumiče, ale využijeme jeden z homologačních žolíků, protože se některé technické věci změní.“

"Podívali jsme se na to, kde potřebujeme uskutečnit vylepšení a na těchto oblastech pracujeme. Podle mě to může ve Finsku činit rozdíl. Samozřejmě, že doufám, že auto zde bude ještě rychlejší. Pro nás, jako tým, bylo velmi důležité, že jsme v Polsku viděli, jak konkurenceschopné naše auto je. 

Ott Tänak svým výkon pozvedl morálku v týmu M-Sport | foto: M-Sport/McKlein

Přesně na tomhle jsme totiž pracovali. Morálka v týmu po tomto výsledku stoupla. Spousta nejrychlejších časů, které Ott zajel, pro nás znamenaly vlastně skoro vítězství," popisuje aktuální náladu v týmu Wilson. Tým teď čeká hodně práce, minulý týden byla vyjasněna pravidla pro sezonu 2017 - je tedy třeba připravit Fiestu RS WRC v nové podobě.

Co nevidět by se vylepšené verze měla také dočkat Fiesta R5. Vůz by měl mít vyšší výkon, ale tým pracuje také na podvozku. Zároveň si u M-Sportu auto pro americký šampionát v rally, kde jsou předpisy volnější, objednal Ken Block.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy