Divoká spekulace - vstoupí Fiat pomocí Abarthu do WRC?

Fiat Grand Punto S2000 | foto: www.ircseries.com

Server 'PistonHeads' tvrdí, že Fiat se svým sportovním oddělením, značkou Abarth, míří do WRC. Vůz, který by měli Italové nasadit, je zbrusunový 'sporťák' 124 Spider.

Italové představili na Autosalonu v Los Angeles model 124 Spider, který je dvojčetem Mazdy MX-5. Teď server 'PistonHeads' tvrdí, že mu zdroj blízký továrnímu sportovnímu oddělení turínské značky potvrdil, že se chystá stavba tohoto auta pro kategorii WRC.

Vstup do WRC by měl přijít s novými pravidly - tedy v roce 2017. Auto je sice zatím nabízeno jako kabriolet, po čase by ale měla být uvedena verze s pevnou střechou. Fiat do rally nasazoval první verzi 124 - to se psala 70. léta minulého století.

Fiat s továrním týmem působil v šampionátu IRC | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Fiat má úspěšnou historii v MS, když v 70. a 80. letech nasazoval tovární tým. Vrcholem byl legendární vůz 131 Abarth, se kterým získala značka 3 tituly mistra světa s Markku Alenem a Walterem Röhrlem za volantem.

V nedávné historii oddělení Abarth postavilo prvně Fiat Grande Punto S2000 pro účely šampionátu IRC a starty v regionálních soutěžích, následoval model 500 rovněž pro regionální soutěže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy