Solberg: Přijde Loeb do rallycrossu? Pokud ano, už se těším na souboje

Petter Solberg ještě v dobách svého působení u továrního týmu Subaru | foto: Subaru WRT

Petter Solberg řekl, že by bylo fantastické, kdyby mohl znovu bojovat se Sébastienem Loebem, tentokrát však ve World Rallycross Championship.

Petter Solberg se nyní pečlivě připravuje na obhajobu svých dvou titulů ve World Rallycross Championship z let 2014 a 2015. Nor očekává náročnou sezonu, když spousta jeho kolegů přes zimu hodně zapracovala na svoji konkurenceschopnosti a vývoji aut. 

Rallyový mistr světa z roku 2003 také naznačil, že by jeho dlouholetý rival z WRC, Sébastien Loeb, mohl vstoupit do rallycrossu a zde by spolu mohli znovu bojovat. Ve WRC spolu bojovali takřka dekádu a Loeb v roce 2004 Solberga na rallyovém trůnu nahradil a následně pak získal dalších osm titulů v řadě! Loeb zatím stále neprozradil, jaké jsou jeho plány na rok 2016 poté, co byl odejit z programu Citroënu ve WTCC. 

Francouz se nedávno vrátil ze svého prvního Dakaru, na kterém dokázal polovinu soutěže vést, pak ale chyboval, šel přes střechu a nakonec skončil devátý

"Peugeot teď přichází se třemi novými auty z Francie a jsou zde zvěsti, že Sébastien Loeb plánuje účast v MS [v rallycrossu], takže víme, že musíme mít plán. Myslím, že ještě jeden rok jako soukromník je možný a pro rok 2017 tvrdě pracujeme na získání podpory od [nějakého] výrobce," říká Petter Solberg"Ještě to není oficiální, ale slyšel jsem zvěsti, že Loeb přichází do šampionátu. Myslím, že by bylo fantastické s ním opět bojovat. Všechno to velmi rychle vyrostlo a věci vypadají opravdu dobře."

Ve WRC Petter svoji kariéru prozatím zakončil za volantem Fordu Fiesta RS WRC od M-Sportu v sezoně 2012 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Bez ohledu na to, jestli na Loeba čeká premierová sezona ve WRX, Solberg očekává těžší sezonu v roce 2016, než byly dvě předchozí zakončené titulem pro Nora. Do budoucna by chtěl získat tovární podporu Citroënu. 

"Obhájit šampionát je vždy o hodně těžší. Když něco vyhrajete, tak ostatní týmy na to tlačí o to tvrději, aby se vás pokusily porazit. Mnoho týmů teď má vysoce ceněné inženýry z jiných oblastí motorsportu, takže rallycross se stává vysoce technickou disciplínou. 

Nikdy jsme neměli podporu z továrny Citroënu, všechna naše auta jsme si stavěli sami, ale je to OK. Jako tým jsme šťastní, ale tovární podpora by pomohla, takže bychom mohli více testovat a mohli bychom posunout úroveň o něco výše než [byla] předtím," zakončil Petter Solberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy