Do Argentiny dorazil Meeke, Lappi, Sunninen i Hänninen. Breen testuje C3 WRC

Kris Meeke vloni na cestě na svým prvním a zatím posledním vítězstvím v MS v Argentině | foto: Citroën Racing

Hned čtyři jezdci jeli z Evropy do Jižní Ameriky na Rally Argentina jen kvůli tomu, aby si projeli v rámci seznamovacích jízd tratě s výhledem na příští rok.

Kris Meeke toho v posledních několika dnech musel stihnout opravdu hodně. Severní Ir se napřed zúčastnil prvního testu nové zbraně Citroënu pro příští sezonu, modelu C3 WRC (více zde). O dojmech Meekea z testů jsme psali zde a hodnocení šéfa týmu, Yvese Mattona, jsme popisovali zde. Po testech pospíchal hned na letiště, aby chytl let do Argentiny. Loňský vítěz Rally Argentina si totiž letos zcela pochopitelně nechtěl nechat v rámci přípravy na svůj návrat v příštím roce s novým speciálem ujít alespoň seznamovací jízdy na Rally Argentina.

Meeke vloni v Argentině | foto: Citroën Racing

Meeke ale nebyl jediným, kdo kvůli seznamovačkám letěl do Argentiny. Také Toyota vyslala do Jižní Ameriky dva piloty - Juhu Hänninena a Teemu Suninena, aby se podívali na jednotlivé zkoušky a podmínky v Argentině. Ze stejného důvodu byl v Argentině také tovární jezdec Škody Motorsport, Esapekka Lappi. O tom se dost spekuluje, že by se mohl příští rok po vypršení smlouvy se Škodou připojit k Toyotě v MS. 

O testy nového Citroënu C3 WRC se ve Francii zatím stará Craig Breen. To může naznačovat, že s ním Citroën v roli závodního jezdce pro příští rok nepočítá (jinak by letěl do Argentiny s Meekem), nebo se prostě Citroën jen rozhodl upřednostnit testy před vysláním Breena do Argeniny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy