Scott Dixon vítězem a rekordmanem

iM3, 8. července 2007, 21:39 Google+

WATKINS GLEN - ZÁVOD: Z části dramatický a z části nudný závod se stal znovu kořistí Scotta Dixona. O vzrušení diváků se postaral Helio Castroneves.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Vedení si po zelené vlajce udržel Helio Castroneves před dorážejícím Scottem Dixonem. Jen málo chybělo, aby se Dario Franchitti skvělým manévrem dostal před Dixona, zatím si však smlsnul pouze na Tony Kanaanovi.

Odstupy mezi vozy se stále natahovaly a po desátém kole už žádný z jezdců přímo nebojoval o pozice. Jen vedoucí trojici Castroneves-Dixon-Franchitti dělila vteřina a půl.

Zastávky v boxech otevřel v 12. kole Jeff Simmons, hlavní provoz v pitlane přišel až kolem šestnáctého kola.

V tu chvíli zajížděla těsně za sebou seřazená vedoucí skupinka. Mechanici měli rozhodnout, kdo se ujme vedení a kdo spadne na třetí místo. Nejblíže měl boxy Castroneves a také z nich vyjel jako první, vzápětí Dixon a s kouřem od pneumatik se z místa odlepil Franchitti, kterého mechanici připravili o čas a ztratil kontakt čelem.

Dixon chytil s čerstvými pneumatikami druhý dech a hned na dlouhé rovince ústící do ostré šikany zaútočil. Avšak Castroneves si ohlídal vnitřní stopu. Na druhý pokus už ji získal Dixon, ale Castroneves šel velmi pozdě na brzdy a znovu si vedení podržel. Při třetím pokusu již Dixon nebyl dostatečně blízko, aby se mohl pokusit o útok. Nicméně alespoň se ukázal Brazilcovi v zrcátkách.

Při nájezdu do poslední zatáčky přišel šok v podobě Castronevesově nehodě. V zatáčce se jeho vůz dostal do přetáčivého smyku a Brazilec roztříštil monopost o pneumatiky.

Výjezd pace caru využili někteří jezdci k návštěvě mechaniků. Do vedení se dostal Vitor Meira následován Dixonem, Danem Wheldonem, Danicou Patrick.

Jenže Vitor Meira nemám na vedoucí pozici nikdy štěstí. V Iowě mu krátce před cílem praskl závěs kola a nyní náhle zpomalil, pravděpodobně mu došlo palivo. Bohužel Brazilec nešikovně zastavil a na trať vyjel pace car.

Opět se jen část pole rozhodla zajet do boxů, čímž se utvořilo pořadí na prvních místech: Marco Andretti, Buddy Rice a Scott Dixon.

Jelikož byli jednotlivý jezdci na rozdílné strategii, dvacet kol před cílem se míchalo pořadí. První místo převzal Dixon, za ním závodil Sam Hornish, Franchitti, Kanaan.

Do cíle se již nic neměnilo a Scott Dixon se hned dvakrát zapsal do historie IndyCar. Jako jediný dojel 26x po sobě do cíle a dosáhl hattricku, když v letech 2005 - 2007 zvítězil na dráze Watkins Glen.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Scott Dixon vítězem a rekordmanem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Helio získal piate pole position v sezóne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud