Hockenheimring: Rast vítězí v závodě, Paffett si připisuje titul mistra!

-haj / iMotorSport.cz, 14. října 2018, 18:59 Google+

Veterán Mercedesu, Gary Paffett, se stal podruhé v kariéře šampionem DTM poté, co ve finálovém závodě sezony na německém Hockenheimu dojel jako třetí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gary Paffett nakonec svedl souboj o titul s René Rastem

Gary Paffett nakonec svedl souboj o titul s René Rastem | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Zatímco šampion sezony 2017, René Rast, dokázal poměrně v klidu vyhrát už šestý závod v řadě, což je v rámci DTM novým rekordem, tak Paffett neměl nejjednodušší závod, když potřeboval dojet do čtvrtého místa, aby měl jistotu zisku titulu. Rast předvedl skvělý start, když se v 1. zatáčce dokázal dostat před Marco Wittmanna, který do závodu startoval z pole position a až do cíle jej nikdo reálně neohrožoval. 

Paffett za vedoucí dvojicí trošku zaostal, ale byl prvním z vedoucí trojice, kdo zastavil u mechaniků. To bylo odvážné, protože o tomto víkendu Mercedes docela bojoval s výdrží pneumatik při dlouhých jízdách. Na konci závodu byl tedy zranitelný pokud by došlo na útok někoho na měkkých pneumatikách (např.: pozdě zastavujících Audi). Jenomže Rast neměl moc velkou podporu, protože Müller startoval s další Audi až jako 9.

Nicméně start Nico Müllerovi vyšel, poskočil na sedmé místo, a on společně s Robinem Frijnsem stavěli hodně pozdě. Obě Audi se poté začaly propracovávat polem. Müller povyskočil až na 4. místo (3 kola před koncem) a Frijns se propracoval na 5. místo. Gary Paffett měl dostatečný náskok, cílem projel pouze 1,4s před finišujícím Müllerem, Frijns ztratil dalších 1,7s. 

Zbytek TOP10 obsadily vozy BMW v pořadí Bruno Spengler, Augusto Farfus, Philipp Eng, Joel Eriksson a Timo Glock. Paul di Resta vstupoval do závodu jako průběžně druhý jezdec šampionátu. Jenomže závod mu vůbec nevyšel, dojel mimo body a o šanci na titul přišel.

Skot se v prvním kole propracoval z 11. místa na 8., jenomže musel vrátit svoji pozici zpět Engovi. Jenomže než přišlo rozhodnutí, dokázal Paul předjet už i Erikssona. Tudíž přišel o dvě pozice. Di Resta zastavoval jako první ze všech - to se v závěrečné fázi závodu ukázalo jako problém, když mu pneumatiky odešly. Jediný Paffett dokázal s Mercedesem bodovat, druhý nejlepší byl až 13. Mortara. 

VÝSLEDKY ZÁVODU:  ZDE

VÝSLEDKY KVALIFIKACE: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring: Rast vítězí v závodě, Paffett si připisuje titul mistra!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

René Rast získává další vítězství, už páté v řadě!

Hockenheimring: Rast vyhrává sobotní závod a v boji o titul tak jsou tři jezdci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud