Piccini vyjednává s Lister Stormem

Daniel Šupa, 1. prosince 2003, 09:09 Google+

V rámci jednání se zúčastnil i testu vozu LMP na promrzlém britském okruhu Donington.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tovární tým Lister Storm se bude v příští sezoně ucházet o vítězství na více frontách. S vozem GT by měl pokračovat v seriálu FIA GT, kde s ním startoval v letošním roce právě i Andrea Piccini, a také by se měl zúčastnit nového vytrvalostního seriálu Le Mans Endurance Series, včetně vytrvalostního závodu na 24 hodin ve francouzském Le Mans, s prototypem LMP. Při testu panovalo opravdu studené počasí. V noci bylo více než 6°C pod nulou a dráha byla na druhý den vlhká a promrzlá.

„Po dvou letech v kokpitu vozu GT jsem si musel na přilbu připevnit hledí. Škoda, že počasí nebylo takové, jaké bych si přál. Nebyli jsme stavu zahřát ani pneumatiky ani brzdy. Ale samozřejmě jsem velmi rád pilotoval vůz, který předčí už jen Formule 1,“ prohlásil ke svému prvnímu svezení s připravovaným vozem Lister Storm LMP Piccini.

Aktualizovaný model pro příští sezonu má osmiválcový motor V8 s obsahem 6 litrů a udávaným výkonem 530 koňských sil. Převodovka nabízí 6 rychlostních stupňů a dle Picciniho má velmi rafinovanou aerodynamiku.

„Nepopírám, že jednám s britským týmem a jednání se blíží ke konci, ale v tomto okamžiku nemůžeme říci nic oficiálního. Ať už dopadnou jednání jakkoliv, mohu říci, že máme k sobě vzájemný respekt a úctu, a s ohledem na moji budoucnost jsem klidný a optimistický,“ dodal jezdec, který by mohl horké sedadlo závodního prototypu sdílet pravděpodobně s prvním jezdcem továrny Jamie Campbell-Waltrem.


Ilustrační foto: John Brooks 2003

Vytisknout

Diskuze: Piccini vyjednává s Lister Stormem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Podporu všem stejně! - anotační foto

Podporu všem stejně!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud