Kodiaq nabídne dvě nové verze. Čím chce překvapit Škoda ve Frankfurtu?

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 5. září 2017, 16:11 Aktualizováno 5.9.2017, 17:23 Google+

ŠKODA pokračuje ve své SUV-ofenzívě prostřednictvím nových variant svého velkého SUV – ŠKODA KODIAQ SPORTLINE A ŠKODA KODIAQ SCOUT. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE je sportovní variantou s výraznými sportovně laděnými prvky. ŠKODA KODIAQ SCOUT má v základní výbavě pohon všech kol a typické offroadové designové prvky. Oba modely patří mezi novinky, které budou v období od 12. do 24. září 2017 představeny na autosalonu ve Frankfurtu na stánku značky ŠKODA v hale 3

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Kodiaq Sportline

Škoda Kodiaq Sportline | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Příznivce sportovního stylu oslovuje značka Škoda modelem Škoda Kodiaq Sportline – elegantně dynamickou variantou svého největšího SUV. Exteriér vozu dlouhého 4700 mm dotvářejí devatenáctipalcová antracitová kola z lehkých slitin ‚Triglav’ nebo volitelně dodávaná dvacetipalcová kola z lehkých slitin ‚Vega’. Sportovní vzhled rovněž umocňuje černá maska chladiče, černé kryty vnějších zpětných zrcátek (elektricky nastavitelná, vyhřívaná, sklopná), boční ochranné lišty dveří v barvě vozu a individuálně tvarovaný zadní nárazník. Volitelně dodávaný střešní nosič má také černé provedení. Sklo pátých dveří a zadní boční okna mají vyšší stupeň tónování (SunSet).

V černém interiéru zaujmou sportovní sedadla se stříbrným prošitím a potahem v kombinaci Alcantara-kůže i pedály z ušlechtilé oceli a hliníkové slitiny. U vozů s převodovkou DSG jsou páčky pro manuální řízení pohodlně umístěny za tříramenným sportovním volantem. Na předních blatnících a na odkládací schránce před sedadlem spolujezdce se nachází plakety s nápisem Sportline.



Škoda Kodiaq Sportline nabízí specifickou sadu ukazatelů na centrálním displeji infotainment systému. Posádka díky němu může sledovat aktuální teplotu motorového oleje a chladicí kapaliny, hodnoty přetížení, tlaku turbodmychadla, aktuálního výkonu a měření času, které umožňuje vyhodnotit například statistické parametry každého zajetého závodního kola okruhu.

Pro verzi Škoda Kodiaq Sportline jsou k dispozici dva zážehové a dva vznětové motory ve výkonovém spektru od 110 kW (150 k) do 140 kW (190 k).

Model Škoda Kodiaq Scout je standardně vybaven pohonem všech čtyř kol a své off-roadové schopnosti zdůrazňuje i svým vzhledem. Stříbrně lakované designové prvky, jako jsou části obou nárazníků, střešní nosič a kryty vnějších zpětných zrcátek, na první pohled naznačují schopnosti tohoto vozu. Motor a podvozek chrání před poškozením paket pro špatné cesty. Dojem mohutného a silného vozu dokreslují také devatenáctipalcová černě lakovaná kola z lehkých slitin ‚Crater’. Model přichází v nabídce se dvěma zážehovými motory o výkonu 110 kW (150 k) a 132 kW (180 k) a dvěma vznětovými motory s výkonem 110 kW (150 k) a 140 kW (190 k).

img-responsive

Škoda Kodiaq Scout | foto: Škoda Auto

Na předních blatnících a na odkládací schránce před sedadlem spolujezdce je umístěno logo Scout. Nápis Scout nesou také sedadla v černém interiéru s potahy v kombinaci Alcantara/kůže. Alcantarou jsou potaženy i výplně dveří. Logo Kodiaq je umístěno na všech prahových lištách. Palubní desku a dveře zdobí speciální lišty s dřevěným dekorem (‚Ash Wood’). Trojramenný multifunkční volant je potažený kůží. Pro model Škoda Kodiaq Scout specifická obrazovka displeje infotainment systému ukazuje úhel natočení předních kol, kompas, výškoměr, teploměr oleje a chladicí kapaliny.

Model Škoda Kodiaq Scout odlišuje od běžných provedení svébytný vzhled. Varianta Scout je díky modifikovaným prvkům karoserie o devět milimetrů delší (celková délka činí 4706 mm), než základní provedení modelu Kodiaq, nabízí až sedm míst k sezení a největší zavazadlový prostor ve své třídě

Vytisknout

Diskuze: Kodiaq nabídne dvě nové verze. Čím chce překvapit Škoda ve Frankfurtu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Amarok

TEST Volkswagen Amarok Aventura – lepší i levnější, než první generace, bravo!

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

reklama

Doporučujeme

Alfa Romeo 33 Stradale

Genialita, která bere dodnes dech! Alfa Romeo 33 Stradale slaví 50. narozeniny

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. TEST Volkswagen Amarok Aventura – lepší i levnější, než první generace, bravo!

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud