Monte Carlo: Na tým Citröen nikdo nemá

iM2, 24. ledna 2008, 22:07 Google+

TÝMY PO PRVNÍ ETAPĚ: Dnes byly na programu dvě RZ za tmy. Jezdci slibují, že zítra za světla zrychlí. Proč také riskovat za tmy a v prvních zkouškách nové sezony!? Sice se jeli jen dvě zkoušky, ale rozhodně se nedá říci, že by byla nuda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo (MCO)

Rally Monte Carlo (MCO) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Citroën
Po ovládnutí shakenownu kralují vozy francouzské automobilky i po dvou nočních RZ. První RZ vyhrál Sordo před Loebem, zatímco v druhé zkoušce si pořadí vyměnili. Lépe je na tom zatím jednička týmu Loeb. Seb dokonce po dnešní etapě řekl, že zítra zkusí přidat! Vozy neměly na trati žádné problémy a i technické problémy se jim vyhnuly oklikou.
 
Ford
Smůla Latvaly a konstantní výkon Hirvonena, tak by se dala charakterizovat první etapa z pohledu továrního týmu Ford. Latvala měl hned v první RZ problémy a nabral velkou ztrátu. Pravděpodobně měl defekt. Hirvonen jede na třetím místě, když nestačí jen na dvojici Citroënu a podává solidní výkon. Poměrně překvapením je i jedenácté místo trojky Fordu Al Qassimiho, od kterého by výsledek tohoto charakteru čekal jen málokdo.

Subaru
Od Subaru nikdo asi nic nečekal. A povedlo se, tým překvapil. Čtvrté místo Atkinsona se ztrátou kolem 15 sekund na třetího Hirvonena je slušný výsledek. Petter je šestý, ale jeho ztráta není nikterak propastná (15s na Atkinsona). Petter Solberg udělal hodiny, Atkinson neměl problém. Že by loňská vylepšená Impreza chytala dech a tým by nemusel spěchat s nasazením nového vozu?

Suzuki
I přes osmé místo Gardemeistera panuje u Suzuki nespokojenost. Problém není ani tak v rychlosti bílo-žlutých vozů, jako spíše ve spolehlivosti. Anderssonovi už na RZ 1 bez jakékoliv příčiny praskla zadní poloosa. RZ2 musel absolvovat jen s pohonem předních kol. Gardemeiserovi vypověděla službu spojka. Oba vozy v soutěži i nadále pokračují. Andersson je zatím dvanáctý.

Stobart
Nejlépe jedoucím jezdcem týmu je Duval, který figuruje na páté pozici. Týmový kolega Galli je sedmý. Duval řešil v průběhu první etapy kuriózní problém, když se jeho špionovy rozbil vůz, a tak od něj neměl cenné zprávy o stavu trati. Galli jel bez zbytečného rizika a prohlásil, že zítra přidá.  Henning se drží na patnáctém místě, Wilson jede třináctý.

Uvidíme, jestli zítra některý z týmů udělá zázrak a dožene neporazitelné Citröeny.

Vytisknout

Diskuze: Monte Carlo: Na tým Citröen nikdo nemá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

ROTO Plzeň

ROTO Plzeň před sezonou v plné sestavě

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud