Pavel Urban - Tomáš Hovorka ve Vyškově !

Tomáš Urban, 17. dubna 2008, 13:22 Google+

Královehradecký rally klub bude mít ve Vyškově i posádku číslo jedna. Po úspěšném vystoupení na Valašské rally je čeká Rally Vyškov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Pavel

Urban, Pavel | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Královehradecký rally klub už má za sebou úspěšné vykročení do nové sezóny, když se na Valašské rally představila posádka Pavel Urban – Standa Saifrt a červenou Škodou Fabia TDI.

Celá Valašská rally byla podřízena sžití se s vozem, což se zejména v páteční etapě celkem dařilo, když etapu končili na třetím místě ve třídě A7 za rychlými Renaulty Clio R3 Vanáče a Sedláčka. V sobotu zapršelo, a jako by se změnou počasí se přestalo dařit. Jízdu provázely velké či malé krize, ze kterých pramenily hodiny na RZ Trůba nebo zapadnutí v příkopu u „landova mostku“. Chyba se dostavila i na okruhu Juřinka, když se spolujezdec spočítal o kolo méně.

Celkový dojem z vystoupení na Valašské rally je ale velmi pozitivní, auto nemělo vůbec žádný technický problém nebo poruchu. Sám jezdec k tomu řekl: „Jeli jsme se učit. Když jsme jezdili s Felicií, některé zatáčky nám ani jako zatáčky nepřišly, nyní ve Fabii už jedeme o dost rychleji, takže přibylo zatáček. Také musíme se s autem naučit brzdit, někdy je to příliš brzy,a někdy zase pozdě a z toho pramení krize, které jsme měli. Jinak musím pochválit mechaniky, po celu dobu soutěže jsme neměli jediný problém.“

Posádka Královehradeckého rally klubu měla v plánu Šumavu, ale díky shodě okolností se  to nepovedlo. Další soutěží je tedy Böttcher Rally Vyškov. Posádka zde nejede poprvé. Pavel Urban k tomu říká: “Zdejší zkoušky jsou tradičně velmi pěkné, tradičně se nám zde dařilo. Máme v plánu se zde zase učit, proto zde pojedeme v rámci poháru. Hlavní je, aby bylo počasí, chtěli bychom aby bylo hlavně sucho.“

Ve Vyškově pojede po boku Pavla Urbana Tomáš Hovorka. „Změna na místě spolujezdce je víceméně plánovaná. Standu Saifrta si vypůjčil můj syn Jakub, který zde pojede v poháru mládeže.,“.

Posádka startuje za podpory firem FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o.; KOVOLAK PROFI s.r.o. a Autoopravně ZÁKOUTSKÝ. Mediální poporu zajišťuje internetový portál RALLYZONE.CZ. Posádka Pavel Urban - Tomáš Hovorka bude mít na dvěřích startovní číslo 73.

TZ/Královehradecký rally klub/Tomáš Urban
Foto: Tomáš Urban/rallyzone.cz


Vytisknout

Diskuze: Pavel Urban - Tomáš Hovorka ve Vyškově !

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Urban, Jakub - Švec, Jiří

Královehradecký rally klub v poháru mládeže

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud