Rossi neplánuje přestup do WRC

Jelikož už sezona v Moto GP skončila, mohl se Valentino Rossi naplno pustit do testování Fordu Focus WRC, se kterým se zúčastní závěrečné letošní soutěže WRC, Rally Wales, i Rallysprintu v Monze.

Rossi po dvou letech opět usedl do vozu WRC, ale namísto Imprezy si nyní zvyká na Focus. Během úterního testování odjel pouze 80km, protože Rossiho let z Itálie měl zpoždění, a mohlo se tak začít až odpoledne. I tak se však podařilo týmu nějaké věci naladit podle představ letošního motocyklového šampiona. Po ruce byl navíc i Matthew Wilson, který pomáhal Rossimu v lepším sžití s autem. Ještě než se Rossi ukáže v Británii, jako testovací podnik mu bude sloužit Monza Rally Sprint, který se jede během následujícího víkendu. I tak je Italovým hlavním cílem zabodovat ve WRC a zlepšit svoje dosavadní maximum, kterým je jedenácté místo.

“Opět jsem pocítil hodně emocí, protože už je to nějaký pátek, co jsem za volantem vozu WRC neseděl. Dnes jsme testovali především v lese, příští víkend máme na programu Monzu a jako závěr nás čeká prosincová Rally Wales. Oproti Impreze je tu pár rozdílů včetně pneumatik. Ale auto je velmi rychlé a musím vyzdvihnout především sílu motoru. Měl jsem z toho dobrý pocit. Mým cílem je vylepšit své dosavadní maximum, ale hlavně dojet do cíle. Možné účinkování ve WRC rozhodně nevylučuji, ale myslím, že něco takového bude možné, až seknu s motorkami. Kdy to bude, to zatím nevím. Stále mám smlouvu na další dva roky, co bude pak, se uvidí,” uzavírá Rossi. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu