Posádky si dávají s přihláškami na Valašku na čas…

Tomáš Plachý, 14. března 2019, 08:03 Google+

Snad se to už stalo tradicí. Před prvním závodem českého šampionátu, kterým bude ve dnech 29. – 31. března 2019 38. KOWAX Valašská rally ValMez 2019, se přihlášky soutěžních týmů scházejí doslova na poslední chvíli. A je tomu tak i letos. Na druhou stranu, do uzávěrky 17. března o půlnoci je přece stále hodně času a vypsání elektronické přihlášky trvá pár minut…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelský tým KOWAX Valašské rally ValMez se už může těšit přihlášky nejrychlejších dvou posádek loňského ročníku Valašky i českého šampionátu. Mistrovský titul i prvenství na Valašské rally budou obhajovat Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem, kterým se v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice chystají dýchat na záda Václav Pech s Petrem Uhlem. U obou dvojic zůstává shodná i technika, Kopecký pojede se Škodou Fabia R5, Pech s Fordem Fiesta R5.

Aktuálně dorazila i přihláška od vítěze Poháru 2+ 2018 Romana Odložilíka, který tradiční fiestu na konci loňské sezoně vyměnil za fabii. Přece jen se zdá, že právě počet vozů britské výroby z dílem M-Sportu se v českém šampionátu výrazně sníží. Naopak lze očekávat, že systém pro příjem přihlášek do své uzávěrky zahrne svými iniciály řada týmů, které nově sází na vůz Škoda Fabia R5 (třeba úřadující šampion MČR třídy 3 Jan Jelínek nebo už přihlášený slovenský produkční mistr Jozef Béreš jun. aj.). Hlavně se pak fanoušci mohou těšit na premiéry v MČR. Ještě nikdy v českém šampionátu nestartoval vůz Volkswagen Polo GTI R5. Vojtěch Štajf si vůz převzal začátkem týden v německém Hannoveru, a tak jeho startu ve ValMezu nic nebrání. Se stejným vozem by se rád na Valašce ukázala i slovenská stáj Rufa Sport a loňský slovenský vicemistr Grzegorz Grzyb. Dá se očekávat i výrazné navýšení vozů Hyundai i20 R5. Jeden už při testech ukázal Martin Vlček. Ale u jednoho by rozhodně zůstat nemělo…

„Přece jen nevíme, proč nás posádky do poslední chvíle tak napínají. Mít čtyři dny před uzávěrkou pouhých třicet přihlášených není pro pocit klidu, do další přípravy závodu, moc příjemné,“ reaguje šéf organizačního týmu Valašské rally Jaromír Tomaštík.

O trochu lepší je situace v kategorii produkčních vozů, kde domácího Jaroslava Pešla už s přihláškou následovali Petr Hrobský, Ondřej Šimek, Marek Vlček (všichni Mitsubishi Evo IX), Sandra Pokorná či Lukáš Lapdavský ze Slovenska (oba Subaru Impreza).

První kandidáti na čelní příčky se zaregistrovali i mezi vozy s jednou poháněnou nápravou. Rodáka ze Zubří Matěje Kamence doplňují další rychlí mladíci Jan Kornhefr, Jiří Pohlídal či Michal Vaňhara (všichni Peugeot 208 R2). S konkurenčním Opelem Adam R2 je přihlášen Tomáš Knápek.

„Pro soudobé vozy bývalých pohárových tříd 17 a 18 je opět vypsán i Pohár pořadatele. Toho mohou využít i zahraniční týmy, které disponují vozy s národní homologací ASN. Tento krok nám určitě přivede na start další zajímavé vozy. Jen unikátní speciál je už registrován v rámci slovenského šampionátu, jde o BMW M3 Compact polského jezdce Andrzeje Borkowskiho. Už nyní mohu prozradit, že na startu nebude chybět ani herec David Suchařípa,“ doplnil Tomaštík.

A tak ještě jednou připomínáme zásadní informaci, že uzávěrka přihlášek 38. ročníku KOWAX Valašské rally ValMez je 17. března 2019 ve 24 hodin!

Mimo to můžeme připomenout fanouškům i další zásadní data a časy. Od půlky příštího týdne bude v prodeji ve vybraných prodejnách sítě Auto Kelly po celé republice oficiální program a permanentka. V pátek 29. března od 17 hodin slavnostní start na náměstí ve Valašském Meziříčí a od 19:30 diváckou speciálku Auto Kelly Arena ValMez. Propojení automobilové soutěže a kultury slibuje i nedělní program na náměstí ve ValMezu. Ten odstartuje v 13:10 hodin. Kulturní zařízení města zajistilo atraktivní program, který vyvrcholí koncertem slovenské rockové skupiny Horkýže Slíže (od 14:10 h). Krátce před půl čtvrtou pak bude dekorována vítězná dvojice 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019.

Informačním kanálem 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 je internetová stránka www.valasskarally.cz a facebookový profil Kowax Valašská Rally ValMez.

Vytisknout

Diskuze: Posádky si dávají s přihláškami na Valašku na čas…

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Úspěšná sezony Radima Oravy za volantem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud