Citroën se vzdal šance na odvolání

iM2, 4. dubna 2012, 16:51 Google+

Mads Ostbert si teď už může naplno vychutnat pocit vítězství v soutěži MS. Citroën totiž oznámil, že již nehodlá podnikat další kroky proti rozhodnutí technických komisařů v Portugalsku, kteří po soutěži diskvalifikovali Mikka Hirvonena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Citroën Communication

Sdílejte článek

Asi 48 hodin poté, co bylo oznámeno, že byl Mikko Hirovnen dodatečně diskvalifikován ze soutěže v Portugalsku, tovární tým Citroënu oznámil, že proti tomuto rozhodnutí nebude činit žádné další kroky. 

Šéf Citroënu, Yves Matton, řekl, že od jejich subdovatele spojky již obdrželi omluvný dopis, ve kterém byla potvrzena existence dílů, které se odlišují od těch, co byly homologovány. Tímto krokem podle jeho slov Citroën ukazuje, že nechce podvádět, "ale situace nás dohnala k tomu, abychom si vysvětlili, proč vadné části nebyly během našich zkoušek nápadné."

Co se vadné lopatky turbíny, která byla týme použita, týče, tak Matton řekl, že výrobce (společnost Garrett) možné rozpínání turbíny, která je z plastu, potvrdil. "Akceptujeme přísný trest a jsme odhodláni se z této lekce poučit, abychom byli v budoucnu lepší. Vedeme oba šampionáty, i když odstup konkurence se zmenšil," řekl Matton. 

Mikko Hirvonen k tomu dodává: "Samozřejmě jsem zklamaný, ale nejsem naštvaný. Člověk to musí akceptovat, když se něco takového stane, tak vám to dá užitečnou lekci. Citroën toho pro mě v posledních měsících hodně udělal, takže i v tomto těžkém čase stojím při týmu. Vyhráváme společně a společně také prohráváme. Tato událost mě dělá ještě více odhodlaným. Už se nemůžu dočkat cesty na další soutěž."

Vytisknout

Diskuze: Citroën se vzdal šance na odvolání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Ukraine (UA)

Staň se spolupracovníkem Rallyzone.cz

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud