Nechá Mäkinen postavit pro Toyotu úplně nový vůz?

iM2, 9. července 2015, 06:10 Google+

Nový šéf továrního týmu Toyota, Tommi Mäkkinen, prvně důkladně prozkoumá vývoj stávajícího Yarisu WRC. Poté se rozhodne, zda-li pro návrat Toyoty do WRC nenechá postavit úplně nový vůz, píše server 'wrc.com'.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Motorsport GmbH

Toyota Motorsport GmbH | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Čtyřnásobný mistr světa v automobilových soutěžích byl předevčírem oznámen jako šéf továrního týmu Toyota Gazoo Racing’s WRC. V prohlášení japonské značky se však nic neříkalo o další účasti německého Toyota Motorsport GmbH (TMG) na tomto projektu. Přitom v lednu právě TMG, které je vlastněné Toyotou, oznámilo návrat značky do WRC.

Auto mělo být vyvinuto a postaveno kompletně v Kolíně nad Rýnem. O vývoj vozu se zatím starali Sebastian Lindholm a  Stéphane Sarrazin. TMG podepsalo smlouvu s dalšími dvěma mladíky, kteří měli v budoucnu usednout do vozu Yaris WRC - Ericem Camillim a Teemu Suninenem. Server wrc.com teď přišel s tím, že mu bylo řečeno, že zatímco TMG zůstane technickým partnerem projektu, za vývoj bude zodpovědný Mäkinen a dokonce se může stát, že vyvine zcela nový vůz.

Ať už se rozhodne jakkoliv, tak se 51 letý Fin má osobně účastnit vývoje vozu: "I když budeme potřebovat pořádného testovacího jezdce, tak bude dobré, když budu testovat i já. Mám nějaké myšlenky, které by mohly pomoci. Každopádně je dobré získat názor od co nejvěšího počtu lidí," říká bývalý tovární jezdec Mitsubishi a Subaru.

img-responsive

Přijde dosavadní práce na Yarisu WRC vniveč? O všem rozhodne Tommi Mäkkinen | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Tommi má z dřívějška zkušenosti z vedení týmu, avšak ne továrního. "Čeká nás hodně práce až do roku 2017. Musíme auto vyzkoušet na všech površích - sněhu, šotolině, asfaltu, vysokých nadmořských výškách, poblíž vodní hladiny... Budeme potřebovat testovat po celém světě.

Od té doby, co jsem přestal závodit, jsem měl svůj vlastní tým - Tommi Mäkinen Racing - který dlouhou dobu připravoval vozy skupiny N. Takže mám zkušenosti z vedení týmu. Ale je jasné, že tentokrát je to větší výzva. Mám mnohem větší zodpovědnost a čeká mě daleko více práce."

 

Vytisknout

Diskuze: Nechá Mäkinen postavit pro Toyotu úplně nový vůz?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Bezpečnost prioritou Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud