NOVÝ PEUGEOT 208R2: PRVNÍ TESTY

Radka Matthey, 15. dubna 2019, 18:02 Google+

Peugeot Sport představuje nový Peugeot 208R2. Ten nahradí současný vůz Peugeot 208R2, který je nejprodávanějším rallyovým speciálem v historii divize Peugeot Sport a bestsellerem na trhu ve své kategorii. Nový Peugeot 208R2 se poprvé vydal na silnice ve francouzském pohoří Vosges a vstoupil tak do dynamické fáze svého vývoje. Základem nového závodního vozu je sériový model nový Peugeot 208, který se představil na březnovém ženevském autosalonu. Peugeot 208R2 přebral od své sériové předlohy především tříválcový turbo motor PureTech 1.2, a bude proto splňovat předpisy FIA R2C.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot 208 R2

Peugeot 208 R2 | foto: peugeot sport

Sdílejte článek

Jde o zcela nový vůz, na kterém technici divize Peugeot Sport aktivně pracovali od začátku léta 2018. Nový Peugeot 208R2 vychází ze sériového vozu Peugeot 208, představeného veřejnosti začátkem března v Ženevě, a využívá jeho technické i designové inovace.
 

Nový Peugeot 208R2 chce být důstojným nástupcem současného modelu 208R2, kterého se prodalo 450 kusů. Stávající vůz se stal bestsellerem ve své kategorii a současně nejoblíbenějším rallyovým speciálem v historii divize Peugeot Sport. Zadávací podmínky projektu byly proto jasné: vyvinout výkonný a spolehlivý vůz, který bude svému jezdci přinášet zážitky z řízení, a přitom na minimum snížit náklady na provoz automobilu. Obrovské zkušenosti techniků Peugeot Sport a první jízdy naznačují, že cílů bude dosaženo.
 

Nový Peugeot 208R2 je opatřen novým tříválcovým turbo motorem o objemu 1,2 litru, který využívá nejnovější technologii PureTech. Základem je mimořádně výkonný sériový motor, který inženýři divize Peugeot Sport vybavili pro závody větším turbodmychadlem, elektronickým řízením zdvihu a novou převodovkou. Vše je zabudováno do nové platformy CMP – společné pro vozy skupiny PSA segmentu B – nabízející nižší hmotnost a lepší dynamiku pro ještě lepší sportovní výkony.
 

První vozy mají být podle plánu dodány pro sezónu 2020.
  

Bruno Famin – ředitel divize Peugeot Sport

„S velkou radostí se účastním prvního testování nejnovějšího přírůstku divize Peugeot Sport: nového Peugeotu 208R2. Pro Peugeot Sport jde o nesmírně důležitou událost, protože základem naší činnosti jsou více než kdy jindy závody určené pro zákazníky. S tímto novým modelem Peugeot 208R2 chceme našim klientům nabídnout vysoce výkonné a spolehlivé auto, které jim přinese spoustu potěšení z jízdy při minimálních provozních nákladech. Není důvod měnit recept na úspěch v R2, proto jsme se nesnažili vše překopat, ale vůz jsme vylepšili o nový motor PureTech s objemem 1,2 litru, který zajistí podstatný nárůst výkonu. Dnes začínáme s testovací fází, což je důležitý milník! Cílem nadcházejících měsíců bude získat během celé řady testovacích jízd co největší množství zkušeností a dat, a to na všech terénech a za všech podmínek, aby bylo možné stanovit a ověřit konečné technické specifikace vozu a být připraveni vyrazit do sezóny 2020.“

Vytisknout

Diskuze: NOVÝ PEUGEOT 208R2: PRVNÍ TESTY

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Kopná v galerii Kuby Machálka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud