ROMAN KRESTA – NA VLNÁCH ČASU

Jan Koudelka, 26. listopadu 2021, 09:43 Google+

Automobilový závodník Roman Kresta patří mezi nejvýraznější osobnosti českého rallysportu. Není proto divu, že právě o něm vznikla kniha, která popisuje nejen Romanovu sportovní kariéru, ale také jeho dětství a první krůčky, které ho postupem času dovedly až do továrních týmů Škoda a Ford a také do první desítky mistrovství světa v automobilových rally. Křest nové knihy od Dana Porazila proběhl za účasti hlavních protagonistů v klubovém domě Autoklubu České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman

Kresta, Roman | foto: Archiv autora

Sdílejte článek

Kniha s názvem „Roman Kresta Na vlnách času“ je v pořadí pátou knihou Dana Porazila, jehož tvorba je zaměřena především na automobilový sport. Příprava knihy trvala téměř dva roky, zmapovat život a sportovní kariéru Romana Kresty zabralo hodně času. Nyní se kniha dostává do prodeje a bezesporu potěší všechny fanoušky Romana Kresty a českých rally.

„Romana jsem sledoval od jeho začátků a vždy jsem ho velmi obdivoval. Už dlouho jsem si říkal, že o kom jiném bych už měl napsat další knížku než o Romanovi. Vzhledem k jeho profesionalitě a časovému vytížení to vůbec nebylo jednoduché. V knize jsou navíc rozhovory s rodiči, manželkou, největšími soupeři Romana Kresty a několika dalšími osobnostmi, které se na jeho kariéře významně podíleli. Jednou z nich je například i Malcolm Wilson, takže dát všechny informace dohromady zabralo opravdu hodně času. Jsem moc rád, že je kniha na světě a děkuji všem, kteří se na ní podíleli,“ prozradil krátce autor knihy Daniel Porazil a pokračuje: „Všechny moje dosavadní tituly byly spojené s charitou zaměřenou na děti. Stejně tak tomu bude i s novou knihou. Finální variantu připravujeme a podrobnosti zveřejníme po dojednání konkrétní pomoci.“

„Popravdě jsem se nápadu napsat tuto knihu zpočátku bránil. Říkal jsem si, proč by právě o mě měla vzniknout knížka. Nicméně pár kamarádů mě nakonec přesvědčilo. Ale kdo mě zná, dokáže si představit, jak náročné to vzhledem k mému časovému vytížení pro všechny bylo. Mám své pracovní priority a v té době to nebylo zrovna psaní knihy. Ale jsem moc rád, že vznikla, protože v ní je opravdu všechno. Krom jiného vysvětluje pár skutečností, které v daný moment někteří možná nechápali,“ vypráví Roman Kresta a dodává: „Knížku jsem pokřtil společně s Danem, mým prvním a zásadním spolujezdcem Jendou Tománkem a Petrem Grossem, který byl rovněž mým dlouhodobým navigátorem.“

Knihu „Roman Kresta – Na vlnách času“ můžete objednávat na adrese www.peopleforrally.cz a současně je k dostání v knihkupectvích KANZELSBERGER.

Vytisknout

Diskuze: ROMAN KRESTA – NA VLNÁCH ČASU

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Žáková, Jindřiška / Rally Vyškov (CZE)

Jindřiška zůstane navždy v našich srdcích

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud