Kresta v cíli s novým Focusem na bodech!

ar1, 13. listopadu 2005, 18:16 Google+

Roman Kresta s Janem Tománkem završili svůj premiérový start v Australské rallye vítězstvím v jedné rychlostní zkoušce a celkově skončili šestí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Díky němu si zbrusu nový Ford Focus RS WRC 2006 připsal body hned při svém debutu a Ford zároveň zaokrouhlil svou nepřetržitou bodovou sérii na 60 startů.

Kresta byl po druhé etapě sedmý a hned v úvodní nedělní erzetě ztratil po smyku 30 sekund. "Cesty byly extrémně úzké a vůz zůstal zaseknutý mezi dvěma stromy," řekl devětadvacetiletý Čech, který se rychle otřepal a zajel nejrychlejší čas na poslední rychlostní zkoušce, po které zůstal jen těsně za Gigi Gallim. V posledncíh třech zkouškách stáhnul více než 30 sekund z jeho náskoku.

Pro Krestu to bylo první vítězství v šotolinové rychlostní zkoušce světového šampionátu a zakončil tím excelentní výkon na trati, kde soupeřil s podstatně zkušenějšími jezdci. Tento výsledek mu zároveň zajistil osmou příčku v šampionátu. "V průběhu víkendu jsem udělal pár drobných chyb, ale výkon vozu byl fantastický. Nikdy předtím jsem neměl šanci jet s takovým vozem, nikdy jsem nejel s ničím tak dobrým jakým je tento Focus RS. Nemůžu uvěřit, co se mi podařilo, protože to byl můj první start na těchto cestách a vůz jsem poprvé řídil v ostrém tempu až na shakedownu před startem soutěže."

"Byl to pro nás fantastický víkend," řekl ředitel týmu BP-Ford Malcolm Wilson. "Přijeli jsme tady testovat a nejdůležitějším cílem bylo vydržet kompletní vzdálenost, abychom se o novém Focusu RS mohli naučit co nejvíce. Je nám líto, že jsme v předposlední zkoušce přišli o Toniho, ale zajeli jsme dva nejlepší časy, což je úžasný výkon pro vůz, který byl navržen a postaven za méně než 11 měsíců. Celý tým odvedl skvělou práci a ukázali jsme potenciál do budoucna."

BPA sport marketing, a.s.
Foto: Petr LUSK / eWRC

Vytisknout

Diskuze: Kresta v cíli s novým Focusem na bodech!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Collin McRae odstoupil před koncem soutěže - anotační foto

Collin McRae odstoupil před koncem soutěže

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud