Jan Kopecký dnes postoupil na páté místo

ar1, 25. března 2006, 22:12 Google+

Skvěle si i v sobotní etapě Katalánské rally vedla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek, neboť se posunula ze šestého místa po první etapě na pátou příčku po etapě druhé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vynikající vizitkou posádky Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký je skutečnost, že ve všech dvanácti rychlostních testech úvodních dvou etap dosáhli Jan s Filipem umístění v první desítce.

Sobotní etapa byla charakteristická spoustou nečistot a kamení na trati od projíždějících soutěžních vozů. I s tímto faktem se Jan Kopecký vyrovnal znamenitě a kvalitní výkon korunoval vynikajícím třetím místem v desáté rychlostní zkoušce.

Do závěrečné nedělní etapy odstartuje Jan Kopecký s Filipem Schovánkem z vynikajícího pátého místa v absolutním hodnocení.

„S průběhem úvodních dvou etap jsem spokojen, ale samozřejmě  jsem si vědom skutečnosti, že cíl soutěže je až v neděli průjezdem cílovou rampou. Během servisu v polovině dnešní etapy jsme provedli na voze Škoda Fabia WRC drobné změny v nastavení podvozku, které se osvědčily v odpoledních rychlostních zkouškách. V desátém testu nás postihl defekt pneumatiky, ale naštěstí neměl žádný výraznější vliv na chování vozu. S bezchybným vozem Škoda Fabia WRC jsme velmi spokojeni a uvědomujeme si vynikající práci celého týmu na této soutěži,“ řekl v cíli druhé etapy spokojený Jan Kopecký.

„Na základě rozhodnutí Jana jsme zvolili částečně odlišné nastavení podvozku, které mělo odstranit nedotáčivost vozu na trati se spoustou kamení a nečistot. Další tři rychlostní zkoušky potvrdily správnost tohoto rozhodnutí a jsem velmi potěšen faktem, že Honza dokázal nejenom popsat chování vozu, ale i přesně zvolit změny v nastavení. Pochopitelně mám velmi dobrý pocit z výkonu posádky během úvodních dvou etap soutěže. Velké uznání zasluhuje nejenom stabilní a soustředěný výkon, ale i třetí čas dosažený v desáté rychlostní zkoušce,“ doplnil informace vedoucí týmu Josef Kopecký.

Katalánská rally pokračuje v neděli závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami a vítěze bychom měli znát zítra před patnáctou hodinou.

Czech Rally Team Škoda - Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký dnes postoupil na páté místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Jan Kopecký po první etapě šestý - anotační foto

Jan Kopecký po první etapě šestý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud