Na Lužických horách početné startovní pole

Martin Trdla, 1. května 2007, 15:10 Google+

Ještě před uzávěrkou přihlášek 10. ročníku Thermica rally Lužické hory již ředitelství registruje více jak osmdesát posádek, které přijedou bojovat o body do M ČR ve sprintrally, K4 poháru v rally, Lužického poháru a Poháru junior ( pro jezdce 16 – 18 let ) ze tří zemí Evropy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hudec, Martin

Hudec, Martin | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mezi největší favority patří početná skupina pilotů startující s vozy Mitsubishi různých evolucí – Kurka, Komárek, Pantálek, Hendrich, Firla, Tošovský, Kožmín, Mikulenka, Trnovec a Rakušan Eddy Schlager. Prosadit na nejvyšší příčky se budou snažit rovněž loňští velcí soupeři s octáviemi, čerstvý padesátník a bývalý tovární jezdec Vladimír Berger a železnobrodský Václav Donát, ale čáru přes rozpočet všem může udělat Karel Trněný s nejsilnějším vozem ve startovním poli – Škodou Octávií WRC.

Zatím neposlušný vůz Ford Fiesta představí posádka matadorů Miroslav Fišer – Hynek Středa a klasický Trabant 601 pak Němec Eckl. V nově vzniklém Poháru junior se představí všichni doposud přihlášení čtyři jezdci, mezi nimi i syn loňského absolutního mistra ve sprintrally Josefa Semeráda Martin a dostatečně početné zastoupení budou mít i regionální posádky, vedle již zmíněných Tošovského a Donáta jsou přihlášeni Jan Halala , Jaroslav Lízner, Tomáš Grega, Zdeněk Václavík, Petr Bezemek a Donát jr.. Stále se také čeká na přihlášku vozu Škoda Octavia WRC ze stáje Věroslava Cvrčka.

Na páteční odpoledne a sobotu je však na hrádeckém náměstí připraven bohatý doprovodný program. V pátek budou vystaveny vítězné vozy zdejší soutěže z let 1982 a 1983, diváci si budou moci vyzkoušet maketu vozu WRC – playstation, budou zde představeny vybrané posádky. V pátek v šestnáct hodin zahájí svou autogramiádu ve vestibulu hrádecké radnice Štěpán Vojtěch, který pojede jako předjezdec. Na pódiu na náměstí se představí mimo jiné i zpěvačka Natálie Kocábová. Po oba dny  také ukáží své umění mažoretky. K zakoupení bude brožura mapující desetiletou historii soutěže, trika a čepice s emblémem soutěže, slavnostní ráz bude mít i vyhlášení výsledků s předáním cen, které začne ve dvacet hodin a bude přístupné veřejnosti.

Tisková zpráva č.5 Thermica Rally Lužické hory
Vytisknout

Diskuze: Na Lužických horách početné startovní pole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Tentokrát konečně na suchu? - anotační foto

Tentokrát konečně na suchu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud