Španělská Rally – 1. etapa

Marek Šteigr, 5. října 2007, 19:03 Google+

Šest rychlostních zkoušek, které byly na programu páteční první etapy Rally Catalunya už má většina jezdců za sebou. Nejrychlejším mužem dnešního dne byl Sebastian Loeb. Náš Jan Kopecký musel po havárii v RZ3 odstoupit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.wrc.com

Sdílejte článek

Sebastian Loeb sice dnes vyhrál „jen“ dva měřené testy, ale i to mu stačilo, aby po prvním dni přijel do servisu jako vedoucí muž. Loeb je v čele o 11,3 sekundy před týmovým kolegou Danim Sordem. Tomu se na domácích tratích daří skvěle a Sordo si dnes mohl poprvé v kariéře užít pocit vedoucího muže průběžného pořadí mistrovství světa.

 

Třetí posádkou celkově je Marcus Grönholm s Timem Rautiainenem. Grönholmovi se nepovedla volba pneumatik pro třetí a čtvrtou rychlostní zkoušku a ztratil s vedoucí dvojicí kontakt. Navíc na poslední rychlostní zkoušce, která měřila 26 kilometrů skončil Fin až šestý a od Loeba který zkoušku vyhrál dostal naděleno 33,8 vteřiny. Grönholmova celková ztráta je tak už 50 vteřin.

 

O pouhé dvě vteřiny a šest desetin je za Grönholmem jeho stájový kolega Mikko Hirvonen. Ani tomu se zatím příliš nedařilo držet krok s jezdci Citroenu, přesto však jeden důležitý úkol zatím plní. Drží za sebou totiž Francoise Duvala. Belgický jezdec startující s Xsarou WRC týmu Kronos by měl podle předpokladů „tlačit na pilu“ tak, aby na konci soutěže byl před Grönholmem a vzal mu tím co nejvíce bodů. Tím by pomohl Loebovi v honbě za letošním titulem.

 

Na šestém místě po šesti odjetých zkouškách je Petter Solberg se Subaru. Petterovi se dnes celkem daří a i když není zrovna asfaltovým specialistou jeho časy byly v průběhu celého dne poměrně vyrovnané. Půl minuty za jezdcem týmu Subaru je Jarri Matti Latvala s prvním fordem týmu Stobart. Hned za ním, konkrétně 11 vteřin, je však další Subarista – Atkinson. A aby vozů Subaru nebylo málo, devátou příčku také okupuje jezdec s tímto vozem. Jde o Xaviho Ponse. Od toho se možná ale očekávalo trochu víc, než „jen“ průběžná devátá pozice po první etapě.

 

Nejlepší desítku jezdců po prvním dni uzavírá Henning Solberg. Starší z bratrské dvojice Solbergů se přijel do Španělska hlavně učit jízdě na asfaltu. Krom toho se však musí v kokpitu vozu prát ještě s nachlazením. Jeho ztráta na vedoucího Loeba po dnešku činí již téměř pět a tři čtvrtě minuty.

 

Jak už jsme vás dříve informovali na našich stránkách, Jan Kopecký s Filipem Schovánkem dnešní etapu nedokončili. Na RZ3 měli nehodu a po té se již nemohli vrátit na trať. V současné chvíli se ještě neví, zda posádka nastoupí do zítřejší etapy a využije tak pravidla Super Rally. Více o nehodě posádky Kopecký – Schovánek si můžete přečíst zde.

 

V době kdy je psán tento článek se ještě s nástrahami první etapy pere Jan Prokop s Citroenem C2 S1600. Prokop bojující do juniorské kategorie JRC si v celém průběhu dnešní etapy vedl dobře a po pěti odjetých rychlostních zkouškách mu patřila třetí pozice mezi Juniory. Před ním pak byli pouze Urmo Aava a P.G.Andersson, tedy oba jezdci konkurenčního Suzuki.

 

Zítřejší etapa startuje v 8:43 hodin a n jezdce v ní bude čekat osm rychlostních zkoušek.

Výsledky po první etapě naleznete zde
Vytisknout

Diskuze: Španělská Rally – 1. etapa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Schovánek, Filip

Kopecký vysvětlil příčinu nehody

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud