Sherlog Racing míří na sever

Tomáš Urban, 5. prosince 2007, 11:16 Google+

Po zisku mistrovského titulu v kategorii produkčních vozů v Mediasport Mistrovství České republiky v rally se tým Sherlog Racing rozhodl absolvovat v příštím roce slavnou Švédskou rally zařazenou do Mistrovství světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Josef

Semerád, Josef | foto: www.semerad-rally.cz

Sdílejte článek

Josef Semerád i Bohuslav Ceplecha mají za sebou první zkušenost z Mistrovství světa v rally, kterou si odbyli v roce 2005 na asfaltové Německé rally. Protože se ale Pepovi Semerádovi na kluzkém povrchu líbí mnohem víc než na asfaltu, rozhodnutí pro následující rok padlo na Švédsko.


„Díky titulu absolutních mistrů republiky ve Sprintrally v minulém roce se nám podařilo získat prioritu FIA B, kterou bychom hrozně rádi využili na nějaké světové soutěži. Díky finančně dost náročnému začátku letošní sezóny se nám letos nepodařilo odstartovat na soutěži zařazené do Mistrovství světa. Po válečné poradě v týmu padlo rozhodnutí, že se musíme někde pořádně sklouznout, a kde jinde to bude lepší než ve Švédsku. Nikde jinde se nedá jet 200 km/h dveřmi napřed, a to si musíme zkusit“, s úsměvem na tváři komentuje Josef Semerád.
 
Švédská rally je vůbec nejrychlejší soutěží v Mistrovství světa a jízda na dlouhých hřebech je skutečným zážitkem. Centrum soutěže bylo letos přesunuto zpět do Karlstadu, kde bude na jednom místě servisní areál po všechny dny soutěže, divácká superspeciálka i shakedown. 20 rychlostních zkoušek a celkem 1049 kilometrů po zasněžených cestách mrazivého Švédska čeká na všechny účastníky rally. Swedish rally je zařazená také do Mistrovství světa produkčních vozů. Dá se tedy předpokládat, že konkurence mezi „velkými enky“ bude skutečně prvotřídní. Švédská rally se pojede v termínu 7.-10. února 2008 a oficiální stránky soutěže jsou www.swedishrally.com


Pro Sherlog Racing tým bude účast na Švédské rally velmi náročnou záležitostí, kterou se podařilo zrealizovat jen díky ochotě partnerů týmu. Novou zkušeností bude také jízda na pneumatikách s dlouhými hřeby, které se liší od pneumatik s hroty použitými například na nám dobře známé Jänner rally.
 
„Na sněhu nás závodění opravdu baví a po asfaltovém Německu si chceme vyzkoušet další velkou světovou soutěž. Je to taky zároveň poděkování skvělému spolujezdci Bohoušovi Ceplechovi, protože to možná na dlouhou dobu bude náš poslední společný závod. Pro příští rok jsme se rozhodli, že celý Sherlog Racing tým pojede jen soutěže zařazené do Sprintrally, a právě zde bude startovat i Máca (Martin Semerád). Dohodli jsme se, že Bohouš bude navigovat Mácu a já pojedu s Romanem Niemetzem. Postupně se chystám svůj zájem věnovat právě víc Martinovi než svému závodění“, doplňuje Josef Semerád.


Do Švédska každoročně zamíří mnoho českých fanoušků rally a účast Pepy Semeráda je jistě o důvod víc na tuto krásnou světovou soutěž vyrazit. V mrazivém počasí se nezapomeňte zastavit na čaj v servisním zázemí Sherlog Racing týmu.

Tisková zpráva Sherlog Racing team - Josef Semerád

Foto: www.semerad-rally.cz

Vytisknout

Diskuze: Sherlog Racing míří na sever

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Volf, Jiří

Jiří Volf představí PC hru a nový design

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud