XIII. Tipcars Pražský Rallysprint

Adam Eliáš, 8. prosince 2007, 20:07 Google+

Třináctý ročník tradiční rally, kterou se soutěžáci loučí se sezonou, je úspěšně za námi. Přinesl zajímavé výsledky, ale i nádhernou show jako každý rok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tichý, Zdeněk

Tichý, Zdeněk | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nevím jak je to možné, ale na rallysprint vždy vyjde počasí. O tom letošním to platí obzvlášť. Když jsem totiž včera viděl předpověď počasí, docela jsem se zděsil. Naštěstí se to však nevyplnilo.

Letošní ročník vyhrál Karel Trněný. Zatímco ostatní jezdci sem jezdí bavit diváky a užít si, Karel jede pouze pro vítězství. Za celou dobu jsem neviděl jediný smyk nebo alespoň jeho náznak. Fabia jezdila jako po kolejích, což je docela škoda. Připojit mohu pouze gratulace k prvenství.

Ve spojení s Karlem Trněným bych rád vyzdvihl výkon v pořadí druhého jezdce. Tím je Honza Štěpánek. Ten je pro mě skutečným vítězem. Krásné průjezdy. Prakticky kdekoli bylo místo, nádherně roztočil svou Imprezu. I přes to, že takto bavil diváky, dokázal dojet na druhém místě absolutně. Klobouk dolů.

Třetím jezdcem byl rallyecrossový jezdec Pavel Koutný. S Pechovým Mitsubishi jel výborně. Na čtvrté pozici je další senzace. Tomáš Kostka. Tento okruhový pilot dokázal porazit spoustu pilotů české soutěžácké špičky. Startoval s krásným Puntem S2000. Těžko říct, jak by to vypadalo na 'opravdové' rally, ale i tak je jeho výkon hodný potlesku.

Hodnotit zde všechny jezdce by bylo opravdu na dlouho. Výhodou Pražského Rallysprintu je, že posádky vidíte v jednom úseku víckrát. Díky tomu si můžete udělat docela slušný obrázek o řadě jezdců. Nesmím zde zapomenout na Pepíka Petáka. Poprvé veřejnosti představil svůj nový vůz Peugeot 207 S2000 v závodním tempu. Josef sklidil zasloužený obdiv. Nezbývá než popřát hodně štěstí v boji o titul v nadcházející sezoně. I když Peták prohásil, že titul vyhraje jen když bude Václav (Pech) do července spát.

Oživením startovního pole byly též historické vozy. Sum senior a Sum junior uchvacovali nádhernými drifty. Je vidět, že mladý Michal se potatil. To je jenom dobře. Bohužel jsme neviděli až do cíle dojet Lubomíra Tenkla, který byl nucen odstoupit.

Bez komentáře nemůžu ponechat Petra Bryndu. Lidi, to je prostě neuvěřitelné. Když vidíte přijíždět Fabii kufrem napřed s dýmem u předních kol, která se marně protáčí, prostě jen stojíte s otevřenými ústy. Petr je prostě frajer, který ví, jak rozehřát zmrzlé fandy. Dalším z horečných drifterů je Milan Blahout. Se svým láďou dokáže neuvěřitelné věci.

Na  závěr jen malé postesknutí. Je škoda, že Trinerovi nevydržela Octavia WRC. Je vždy jedním z hrdinů a lidé ho prostě milují. Možná ještě větší kopec smůly si vybral David Tomek. Ani jsem ho za celý den neviděl. Pak jdu kolem spartakiádního stadionu a v koutě vidím stát jejich krásnou Felicii Kit Car a kluky stojící opodál. Ptám se co se stalo. David jen smutně odpoví, že hned za první zatáčkou strahovského okruhu jim odešla převodovka, a tak nestihli odkroužit ani jedno kolo. Hlavně, že se svezli v Řeporyjích, říkám si. David se jen usměje a dodá, že tam zase odešla spojka. Co na to říct. Je to prostě škoda. A to se sem kluci tak těšili.

Doufám, že se všem letošní ročník líbil jako mě. Těm co nemohli přijet mohu nabídnout pohled do naší fotogalerie a přiblížit Pražský Rallysprint alespoň obrazově. Jen připomínám, že kompletní seznam fotografií z této akce, se nachází zde www.rally.auto-news.cz/index.php
Vytisknout

Diskuze: XIII. Tipcars Pražský Rallysprint

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Dva mladíci v C4 WRC v roce 2008

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud