Švédská rally: Velké zklamání Citroenu

iAdam, 8. února 2008, 22:11 Google+

ŠVÉDSKÁ RALLY - TÝMY PO PRVNÍ ETAPĚ: Tovární tým Citroen asi na letošní Švédsko nebude vzpomínat v dobrém. Seb Loeb, vedoucí jezdec seriálu, se dopustil chyby s velkými následky. Sordo se pere s penalizací. Naprosto opačná situace panuje u posádek Fordů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Citroen

Citroen na tuto soutěž asi nebude vzpomínat v dobrém. Jeho dvojka Dani Sordo dostal penalizaci pěti minut už před startem samotné soutěže kvůli výměně motoru. Ač pravidelně zajížděl časy v první desítce a na sedmém zkoušce se dokonce blýskl třetím časem, je stále v hlouby pole. Po první etapě mu patří 18. příčka. O něco lépe začala jednička, Seb Loeb. Ještě po třetí RZ mu patřila třetí příčka, avšak nehoda v následném testu a krátký servis ho donutili první etapu vzdát. Jestli ho uvidíme zítra v rámci pravidla superrally je otázka.

Ford

Naprosto opačná situace panuje v týmu Ford. O překvapení se postaral mladý Latvala. Po vynikajícím výkonu a bezchybné jízdě mu patří vedoucí pozice. Velmi dobrý výkon podal také Hirvonen, který se na rozbředlém sněhu stále drží na pomyslných stupních vítězů. Skutečně pěkně jede i trojka týmu, Al-Qassimi. Ten sice zajížděl časy v polovině druhé desítky, ale v konečném zúčtování první etapy mu patří poměrně slušná 12. pozice.

Subaru

Jednička týmu Subaru, Petter Solberg, začala skutečně zostra, vítězstvím v první rychlostce. Několika sedmými, šestými a pátými časy však přenocuje až na páté příčce. Poněkud nevyrovnané časy však zajíždí druhý jezdec týmu, Chris Atkinson. Hodiny, vyjetí mimo trať a zapadnutí do hlubokého sněhu v 3. RZ pro něj znamenalo velkou časovou ztrátu a až jedenašedesátý čas. Postupně se začal nesměle prokousávat pořadím výše, ale nakonec nedosáhl výše než na celkovou 46. příčkou.

Suzuki

Suzuki jako by již zapomnělo na dvě loňské, značně neúspěšné premiéry a letos si počíná poměrně slušně na to, že vůz stále ještě není zcela „vypiplán“. Gardemeister jel dnes značně vyrovnaně a pohyboval se okolo hranice první a druhé desítky. V součastné době mu patří pěkné, poslední bodované místo. Andersson si našlápl na dobrý výkon. Ze začátku se pohyboval na šesté a posléze osmé pozici. Všechny naděje však ukončily problémy s motorem a ty také mladému domácímu jezdy vystavily v páté rychlostce stop.

Stobart

Posádky Fordů ze stáje Stobart se v prvním dny sněhové rally skutečně vytáhly. Nejlépe je na tom zatím Henning Solberg, který se z páté pozice prokousal až na konečnou druhou pozici. Neméně rychlý byl také Ital Galli, kterému však ani první pozice na závěrečné superspeciálce nepomohla výše než na čtvrté místo. I přes problémy s interkomem se hrdě pral syn šéfa továrního Fordu, Matthew Wilson. Pohyboval se sice stále na chvostu „top ten“, avšak závěrečná sedmá, tedy druhá poslední bodovaná pozice, není špatná.

Vytisknout

Diskuze: Švédská rally: Velké zklamání Citroenu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally sweden

Švédská rally: Fordy ovládly první den

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud