Švédská rally: kraluje počasí

Marek Šteigr, 9. února 2008, 12:24 Google+

Oproti včerejším předpovědím se ani v dnešní druhé etapě podmínky na trati nezměnily. Stále se závodí spíš na šotolině, než na sněhu a ledu. Latvala si hlídá vedení. Prokop už celkově třináctý, v PWRC je čtvrtý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Většina jezdců při dnešních podmínkách vsadila na jistotu. V praxi to znamená že se především hlídají pozice, které jezdci získali při včerejší etapě. Problémy s vozem na poslední dopolední zkoušce měl Henning Solberg a musel zastavit na trati. Velkou ztrátu na RZ 11 nabral i Toni Gardemeister. Ten se však s technickými problémy potýká již od včerejška.

Celkové vedení v soutěži si hlídá Latvala před týmovým parťákem Hirvonenem. Jeho ztráta činí 53 vteřin. Uvidíme jestli se jezdci Fordu do sebe pustí, nebo jestli budou jen kontrolovat své současné pozice. I třetí místo stále patří vozu Ford Focus WRC. Za jeho volantem je Gigi Galli. Ital ztrácí na Hirvonen 28 sekund a je možné že se ještě pokusí zaútočit na druhou příčku.

Za třemi Fordy je více než minutová mezera. Po odstoupení bratra Henninga se na čtvrtou příčku posunul Petter Solberg se Subaru. Další minutu za ním jede mladý Wilson. Ten se na pátou pozici dostal po technických problémech jiných jezdců. Ale i díky svým dobrým výkonům. A hned za Mathewem je další mladík. Konkrétně Andrea Mikkelsen.

na sedmé místo se po problémech s vozem a zastavení v rychlostní zkoušce propadl Henning Solberg. Osmou pozici hájí útočící Dani Sordo. Nutno dodat že kdyby mladý Španěl neměl již před startem „jistotu“ pětiminutové penalizace, byl by v současnosti na čtvrtém místě. Jenže ani v rallysportu se na kdyby nehraje.

Už na deváté pozici je zatím nejrychlejší muž klasifikace PWRC. Patrik Sandella s vozem Peugeot 207 S2000 zatím kraluje „produkčním“ vozům. Ovšem o tom nakolik je speciál S2000 sériový vůz by se dalo polemizovat. Druhým mužem PWRC je Hanninen. Ten však během dnešního dne mohutně stahoval Sandella a po RZ11 na něj ztrácí již jen 4,2 vteřiny. Třetí je Ketomaa a k potěšení českých fanoušků je na čtvrtém místě Martin Prokop. Je tak zároveň i nejlepším neskandinávským jezdcem v kategorii PWRC. Jen tak dál Martine.

Dnes podle harmonogramu měly následovat druhé průjezdy ranními zkouškami. Podle informací se však RZ12 s ohledem na bezpečnost jezdců i diváků zrušila. Odpoledne se tak pojedou zřejmě jen dvě zkoušky. Důvodem zrušení dvanáctky je bláto a hluboké= koleje na trati.

Večer vám samozřejmě přineseme kompletní pohled na dnešní etapu.

Výsledky po RZ11 zde

Vytisknout

Diskuze: Švédská rally: kraluje počasí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally sweden

Švédská rally: Jezdci chtějí sníh

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud