Švédská rally: Ford všude, kam se podíváš

Tomáš Musil, 10. února 2008, 22:07 Google+

ŠVÉDSKÁ RALLY - JEZDCI V CÍLI: Latvala jásá z vítězství, které dobyl hned při druhém startu za Ford. Na pódiu ho pak doplnili Mikko Hirvonen, jeho týmový kolega a Gigi Galli, který nejel s ničím jiným než také s Fordem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sweden

rally sweden | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Jari-Matti Latvala - BP Ford Abu Dhabi WRT – 1. místo
Henri Toivonen pro mě hodně znamená, vždy jsem snil o tom, že ho jednou překonám. Nikdy by mě nenapadlo, že hned ve druhém závodě za tento tým vybojuji vítězství, navíc po tom nevydařeném závodě v Monte Carlu. Opravdu nevím, jak to popsat. Až dneska ráno mně došlo, že bych zde mohl vyhrát. Důležitý byl páteční start do celé rally, pak už to chtělo jen nechybovat a hlídat si svoje tempo. Z auta jsem měl po celé tři dny dobrý pocit. Náš tým má teď co oslavovat.

Mikko Hirvonen - BP Ford Abu Dhabi WRT – 2. Místo
S Jari-Mattim jsme oba dost mladí jezdci, ale dnes jsme všem ukázali, že klidně můžeme obsadit první dvě pozice v cíli. Všichni už vědí, jak silný tým jsme. Ze začátku jsem zde bral jen vítězství, ale Jari-Matti hned v pátek ukázal, kdo tuto rally ovládne, tak že jsem se koncentroval na druhou příčku. Jediná útěcha pro mě je, že jsem poprvé v mé kariéře ve vedení celého šampionátu. Jsem si jistý, že nás během celé sezony čeká ještě plno soubojů s Jari-Mattim. Mrzí mě, že jsme v pátek nemohli najít ten správný rytmus, pak jsme se však trochu zklidnili, protože jsme chtěli dojet na bodech. Celou dobu říkám, pokud tento rok nedokážu vyhrávat, zbude na mě druhá pozice.

Gigi Galli - Stobart VK M-Sport Ford WRT – 3. místo
Skvělý výsledek, být na podiu hned na začátku sezony je opravdu úžasný pocit. Pneumatiky v těchto podmínkách nemohly fungovat lépe. To samé naše auto, během celého víkendu ani sebemenší problém. Pro nás je podstatné, že jsme získali další body pro náš tým a zároveň doplnili podium s dalším Fordem. Chtěl jsem zde být rychlý, ale pořád jsem myslel na to, abychom zde dojeli do cíle. Nyní můžu říci, že jsem použil hlavu a udržel tuto myšlenku v bezpečí.

Petter Solberg - Subaru WRT – 4. místo
Dnes jsme jeli na jistotu, abychom úspěšně dokončili rally a získali body. Nic důležitého se nepřihodilo a dojeli jsme si pro čtvrtou pozici. Myslím, že všichni dneska trošku zpomalili, ale my jsme nechtěli riskovat. Dnešní zkoušky byly znovu dost strašné, celé jsme je odjeli na štěrku. Z auta jsem měl lepší pocit než včera, ale neměli jsme žádný důvod tlačit na pilu.

Andreas Mikkelsen - Ramsport Ford Focus WRC – 5. místo
Byl to skvělý souboj, proto je škoda co se přihodila Mattovi.

Daniel Sordo - Citroen Total WRT – 6. místo
Není to zrovna zábava závodit v těchto podmínkách. Zkoušky zde byly mnohem více zrádne než normálně. Opravdu nikdy nebylo zřejmé, jaký povrch bude v další zatáčce. Třeba na dnešní šesté RZ bylo víc štěrku než sněhu. Musím ale říct, že s naší jízdou jsem spokojený. Výměna motoru nám už před startem dala navíc pěti minutovou penalizaci. Na kluzké trati jsem se cítil mnohem lépe, pomohly tomu i gumy Pirelli Sottozero, které i navzdory pár problémů fungovali dobře. Nyní už se opravdu hodně těším do Mexika.

Toni Gardemeister - Suzuki WRT – 7. místo
Po těch třech náročných dnech jsem rád, že jsme dokázali vybojovat další body pro Suzuki. Největší problém byly určitě zdejší podmínky. Bylo zde hodně štěrku a bláta, povrch nebyl vůbec pevný. Druhý den jsem zaznamenali problém s hydraulikou a taky jsem vyjeli mimo trať. To byla opravdu blbost, mohlo nás to maximálně stát tak 10 až 15 sekund, místo toho jsme byli mimo celé tři minuty. Dnes jsme už jeli tak, abychom neudělali hloupou chybu a dojeli do cíle. Nemělo smysl riskovat. Sice je tu hodně věcí, které je potřeba doladit, ale v podstatě jsem spokojený s tím, jak naše auto jelo, navzdory tomu, že jsme před Švédskem skoro netestovali. Jsem si jistý, že na konci roku budeme mnohem blíže k celé špičce.

Juho Hanninen - Mitsubishi Lancer Evo – 8. místo
Osmá příčka je dobrý výsledek, jsem velmi šťastný.

Mads Ostberg - Adapta Subaru Impreza WRC – 9. místo
Jsem rád, že jsme dokončili v top ten. I když to často bylo nahoru a dolů, můžeme být spokojeni. Tak zase na Sardinii…

Henning Solberg - Stobart VK M-Sport Ford WRT – 13. místo
Škoda té včerejší chyby, protože tohle byla moje nejlepší rally a příští rok zde budeme útočit na vítězství, dnešní zajeté časy to jen potvrzují. Zvolili jsme dobré tempo a chtěli jsme se před všemi fanoušky, kteří přijeli z Norska, ukázat v tom nejlepším světle. Nás tým pracoval fantasticky a oni sami vědí, jak důležité bylo opravit přes noc naše auto.

Conrad Rautenbach - PH Sport-Citroen Xsara WRC – 16. místo
Nebylo to špatné, hodně jsem se naučil, ale už se těším do teplého Mexika, pojedeme s C4 WRC.

Urmo Aava - PH Sport-Citroen C4 WRC – 18. místo
Jako generálka to nebyla špatná rally, stále však musíme pár věcí doladit, hlavně nastavení vozu.

Chris Atkinson - Subaru WRT – 21. místo
Nemuseli jsme riskovat, tak že jsme nějak zvlášť netlačili. Škoda, že jsme v pátek vypadli, nicméně jsme se pak snažili probojovat nahoru a získat bod do poháru konstruktérů. Podmínky dnes byly téměř totožné jako včera. To se projevilo v popředí, kde většina zpomalila, tak že moc soubojů k vidění nebylo. Pro nás to bylo hodně těžké, ale máme bod a nyní se připravujeme na další soutěž, která nás čeká, na Mexickou rally, to bude úplně jiné kafe.

Matthew Wilson - Stobart VK M-Sport Ford WRT – odstoupil z předposlední zkoušky
Jsem úplně zničený z toho, že jsme museli odstoupit, přitom do cíle zbývalo tak málo a pátá příčka by byla naprosto vynikající. Přesto si odsud odnášíme spoustu nových věcí. Naše časy se během rally zlepšovaly, to mně do Mexika dává velkou dávku sebevědomí. Pokud budu chtít posbírat nějaké body, bude právě sebevědomí hodně důležité.

Vytisknout

Diskuze: Švédská rally: Ford všude, kam se podíváš

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Peták, Josef

První sprintovské body se udělí na Vyškovsku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud