Rally Mexico: Týmy před startem

iM2, 27. února 2008, 22:08 Google+

Jak se týmy připravily na Mexiko? Letos se pojede třetí rally a bude to třetí start na jiném povrchu. Ukáže se tedy, jak se kdo přes zimu připravil na šotolinové tratě, kterých je v kalendáři MS většina.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally México (MEX)

Rally México (MEX) | foto: www.rallymexico.com

Sdílejte článek

Ford
Tovární tým je po velkém vítězství ve Švédsku ve velmi dobrém rozpoložení. Jari – Matti ovšem řekl, že si nemyslí, že by zde mohl vyhrát. Naopak Hirvonen řekl, že se pokusí o maximální atak. Jenička týmu je v čele šampionátu, ale ještě se mu nepodařilo zvítězit a o to se samozřejmě pokusí už tento víkend.  Je nutno dodat, že Ford Focus WRC 07 je poměrně rychlým vozem na šotolině.

Stobart Ford
Polotovární tým se po rally ve Švédsku vyhoupl na druhé místo v průběžné klasifikaci mezi týmy. Jezdci bodujícími pro tým tentokrát budou Wilson a Galli. Tým je plný očekávání, protože se na poslední loňské šotolinové rally předvedl v dobrém světle. Jednička Stobartu Galli se může konečně ukázat na své oblíbené šotolině. Wilsonovi se na této rally také v minulosti nevedlo až tak špatně. Stobart se pokusí udržet druhou příčku v poháru konstruktérů.

Subaru
Japonci, jako vždy, přihlásili dvě Imprezy pro Atkinsona a Solberga. Jezdci si na šotolinový povrch poměrně věří a chtěli by zaznamenat nějaký větší úspěch. Tým absolvovat úspěšné testy, ve kterých údajně našel “recept“ na zrychlení již nevyvíjené Imprezy 07. Ovšem nikdo z týmu ohledně odhadů na umístění nechce říci nic konkrétního. Nesmíme zapomínat ani na to, že zde vloni Petter Solberg začal vedením v soutěži a Chris byl po první etapě na druhém místě.

Citroën
Za tým budou startovat ostřílení borci Loeb a ve druhém voze bude Sordo. Tým by se rád posunul po nepříliš vydařeném vystoupení ve Švédsku o trochu výše v tabulce. Myslí samozřejmě na vítězství. Překvapit by mohl i Sordo, který už několikrát ukázal, že umí s Loebem držet krok. Citroën připravil premiérově i třetí C4ku pro Conrada Rautenbacha. Naopak do Mexika nepřijede Aava.

Suzuki
Japonci i ve Švédsku ukázali, že rychlost nemají zas tak špatnou, na to, že jejich SX4 WRC je úplně nová. Jako slabina se naopak více a více ukazuje spolehlivost vozu. Uvidíme, jak se nový vůz poprvé  popasuje se šotolinou, když nepočítáme Británii, kterou podle svých slov brali spíše jako test. Za tým pojede jako vždy Gardemeister a Andesson.

Munchi’s
Argentinský tým využívající Fordy Focus WRC 07 se letos objeví poprvé na světové scéně. Jako jezdci byli nominováni Federico Villagra a druhého jezdce Henninga Solberga si tým “vypůjčil“ pro tento start. Argentinci ovšem letos hodlají startovat jen na vybraných podnicích, nedá se tedy mluvit o nějakém útoku na pohár týmů. Ovšem s Henningem v jednom z vozů mohou dosáhnout na slušný bodový příděl.
Vytisknout

Diskuze: Rally Mexico: Týmy před startem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally sweden

Latvala: Teď na vítězství nemám

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud