Krátké svezení Orsáka v Rožňave.

Tomáš Urban, 30. dubna 2008, 08:13 Google+

Velmi talentovaná Jarek Orsák se představil ve Slovenském mistrovství na Rally Rožňava.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Orsák, Jaroslav

Orsák, Jaroslav | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Druhý podnik Slovenského mistrovství v automobilových soutěžích Rally Iveco Rožňava startoval čtrnáct dní po klatovské soutěži. Na východě Slovenska se pokoušela bodovat i posádka Orsák rally sport teamu Jaroslav Orsák – Karel Vajík. Cíl závodu však nespatřila.

Pořadatelé převzali padesátku startujících z pěti zemí. Vedle nejpočetnějšího domácího zastoupení zaslali přihlášku také jezdci z Česka, Polska, Maďarska a Rakouska. Pro všechny byla připravená trať se 120-ti kilometry náročných rychlostních zkoušek a pro diváky velmi atraktivní městský okruh.

Valašská posádka sjížděla ze startovní rampy s číslem tři. „Byl jsem hodně zvědavý na zdejší rychlostní zkoušky, neboť jsem v Rožňavě doposud nestartoval. Karel měl s východoslovenskou soutěží zkušenosti z dob startů s Mirkem Mikulenkou a Petrem Pospíšilem. Na adresu zkoušek musím říci, že byly velmi pěkné a hlavně zasazené do krásného prostředí. Pořadatelé postavili soutěž na čtyřech erzetách. Zvláštností bylo, že jedna zkouška se jela v pátek v jednom směru a v sobotu ve směru obráceném,“ představil v krátkosti slovenský závod Jarek Orsák.

Do Rožňavy se sjeli všichni hlavní adepti usilující o mistrovský titul. Nechyběl zde vítěz úvodního podniku Jozef Béreš s Fiatem Punto Grande S2000, ani Polák Gregorz Grzyb, startující na stejném voze jako Béreš. Devítkový Lancer představil vedle Jarka Orsáka například i Peter Gavlák. S konkurenční Imprezou startoval například mladý Riečica.

V samotné soutěži se ale Jarek s Karlem svezli velmi krátce. Úvodní, sedmi kilometrovou zkoušku zajeli ve třetím nejrychlejším čase, hned za oběma vozy S2000. Následovala 12 km dlouhá, technicky náročná RZ. „Na technické zkoušce nám před polovinou erzety odešla trojka v převodovce. Se zbývajícími kvalty jsme ještě dojeli do následného desetiminutového servisu a zde odevzdali jízdní výkaz,“ prozradil důvod odstoupení Jarek Orsák.

Nyní čeká na mechaniky práce zaměřená na sestavení převodovky nové. Do startu Rally Český Krumlov by ale měli vše stihnout. Pro třetí podnik slovenského mistrovství Rally Bratislava je v kalendáři rezervovaný termín 23.-24.května. 

TZ/Orsák Rally  Sport Team/ Miroslav Vebr
Ilustrační foto: Rallyzone.cz/Adam Eliáš, Tomáš Urban

Vytisknout

Diskuze: Krátké svezení Orsáka v Rožňave.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Zkusí Marcus vyhrát ve Finsku po osmé?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud