Rally Ice Tour dělá radost handicapovaným již pátým rokem

Jiří Hejtmánek, 23. ledna 2017, 09:09 Google+

V sobotu 18. února 2017 se od sedmnácti hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně sejdou již po deváté příznivci rychlých kol a hokeje na akci s názvem Autotým Rally Ice Tour 2017. Jezdci rally si to na ledě rozdají v benefičním hokejovém utkání, při kterém podpoří po páté v řadě vybrané handicapované sportovce a děti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"V předchozích letech jsme podpořili několik handicapovaných dětí a v podobném trendu chceme pokračovat i nadále. Minulý rok to byla třeba Anička Marcaníková, která díky zakoupení speciálního sportovního vozíku dosáhla v loňské sezóně několika skvělých atletických výsledků“, těší hlavního organizátora Rally Ice Tour Vladimíra Barvíka úspěchy mladé handicapované atletky. Aničce se dařilo nejen na domácím, ale i na mezinárodním kolbišti. "Nový vozík Aničku ohromně nakopnul. Na jarních mezinárodních závodech v Olomouci získala svou první zlatou medaili v hodu diskem, na kterou navázala na přelomu prázdnin v Praze na mistrovství světa handicapovaných sportovců ziskem dvou medailí bronzových. Ve své kategorii je vybojovala v hodu diskem a ve vrhu koulí. Sezónu pak završila na podzimním brněnském Handicap Open ziskem dalších dvou nejcennějších kovů v obou disciplínách“, vyčetla úspěchy mladé sportovkyně její maminka Renata Marcaníková. Z nového vozíku měla Anička obrovskou radost. "Moc ráda bych poděkovala účastníkům a pořadatelům Rally Ice Tour, že mi umožnili zakoupení nového tréninkového vozíku. Je asi o jedenáct kilogramů lehčí než můj starý vozík, takže se mi daleko lépe trénuje,“ poděkovala na dálku za loňský krásný a velmi praktický dar. Anička je navíc od loňské sezóny držitelkou českého rekordu ve své kategorii v disciplínách vrh koulí a hod diskem.

Rally Ice Tour se i v letošním roce koná pod záštitou primátora statutárního města Zlína MUDr. Miroslava Adámka. Na dar od účastníků a pořadatelů se můžou tentokráte těšit například dvanáctiletá talentovaná lyžařka Veronika z obce Rybí na Novojičínsku. Verča při tréninku utrpěla vážné poranění páteře. V současné době je upoutána na invalidní vozík a prochází náročnou rehabilitací.  Pořadatelé ale podpoří také nevidomé lyžaře, které zaštiťuje reprezentant a účastník paralympiády v Soči, alpský lyžař z Luhačovic Patrik Hetmer.

Chybět ale opět nebudou ani děti z dětského domova ve Vizovicích, pro které mají pořadatelé připraveny stejně jako v minulém roce hodnotné dary.  "Jsme rádi, že naši partneři v čele se společností Home Credit a její divizí Autotým, nám zůstali nakloněni i letos. Můžeme tak společně s jezdci, kteří se utkají v jistě zajímavém hokejovém duelu opět udělat radost těm, kteří si podporu zaslouží a především ji hodně potřebují“, poděkoval na dálku všem partnerům i účastníkům Vladimír Barvík.

Právě díky vstřícnosti partnerů i hráčů mohou pořadatelé rozšířit řady obdarovaných také o spolek Monoski Zlín, který zajišťuje handicapovaným spoluobčanům ze širokého okolí zcela zdarma adrenalinovou zábavu. V zimním období se tak na sjezdovkách v okolí Zlína děti prohánějí společně s instruktorem na speciálních lyžích se sedátkem (MONOSKI). V letním období si zase lidé s různým postižením mohou užívat adrenalinového svezení ve speciální káře tažené psím spřežením, nebo ve sjezdu okolních kopců po různých cestách i v terénu. "Obrovský obdiv si od nás zaslouží také lidé, kteří se věnují ve svém volném čase začleňování handicapovaných do aktivit pro ně běžně nedostupných. Stojí je to jistě nemálo energie, volného času a shánění prostředků na servis a provoz. Proto letos padla volba při rozdělování výtěžku z Rally Ice Tour i na zlínský Monoski club“, objasnil důvody pro rozdělení výtěžku z akce spoluorganizátor Roman Konečný.

Diváci, kteří si na Zlínský zimní stadion Luďka Čajky najdou v sobotu 18. února v podvečer cestu, se mohou tradičně těšit na bohatý doprovodný program. Čeká je ale i překvapení v podobě jednoho speciálního hosta. Kdo to bude, co za program na diváky čeká a v neposlední řadě koho z rallyeových jezdců mohou přijít podpořit, se dozvíte z následujících tiskových zpráv.

Již teď je ale jisté, že se bude 18. února ve Zlíně opět na co těšit.

 

Vytisknout

Diskuze: Rally Ice Tour dělá radost handicapovaným již pátým rokem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Bratři Szejové o sezóně 2016

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud