EuroOil-invelt team míří do Zlína

RallyZone.cz, 22. srpna 2018, 14:43 Google+

O nadcházejícím víkendu odstartuje již 48. ročník nejslavnější tuzemské automobilové soutěže Barum Rallye. Na startu se sejde nebývale silná konkurence v čele s dvěma továrními teamy Škodovky a Hyundaie a posádkami bojujícími v evropském šampionátu. V nejsilnější kategorii R5 je přihlášeno rekordních 36 vozů. EuroOil-invelt team s dvojnásobnými vítězi Barumky Pechem a Uhlem chce ve Zlíně bojovat o stupně vítězů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem vyhráli Barumku v letech 2003 a 2014 a k jedněm z  favoritů  patří i letos. Oproti jiným závodům se zde začne závodit již na shakedownu, kdy podle dosaženého času, si posádky vybírají startovní pozici, která je zde velmi důležitá. „Barumka pro nás znamená něco výjimečného, je to největší závod, s nejsilnější konkurencí, kterého se v sezoně účastníme. Už i systém vybírání startovního pořadí znamená, že musíte fungovat od prvních metrů, pokud neuspějete hned na shakedownu, tak máte hodně těžkou pozici do závodu. Moc se opět těšíme, i když zároveň máme ze zdejších rychlostek velký respekt,“ říká Václav Pech jun. a dodává: „Na Barumku jsme museli znovu postavit nový motor, jelikož do narychlo sestaveného motoru před minulým závodem nám M-sport mohl dodat pouze použité písty, které svoji úlohu sice splnily, ale dále jsme se na ně nechtěli spoléhat. Teď bylo dostatek času všechny díly sehnat nové a motor dodělat.“

48. Barum Rallye odstartuje v pátek 24.8. v 16 h. na Zlínském náměstí a ihned po slavnostním startu následuje divácky velice oblíbená první rychlostní zkouška ulicemi Zlína. „Tato rychlostka má své neopakovatelné kouzlo. Elektrizující atmosféra jakou tam diváci vytvoří, musí nabudit snad každého závodníka. Myslím, že na světě podobných zkoušek v takovém rozsahu moc není,“ dodává Pech.  Vítězná posádka projede cílem pod zlínskou radnicí po absolvování tratě dlouhé 742 km v neděli v 17,00 hod.  EuroOil-invelt team zve všechny fanoušky motorsportu na tento jedinečný závod.

www.VaclavPech.cz 

Vytisknout

Diskuze: EuroOil-invelt team míří do Zlína

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Vančík Motorsport na Barumce s Jakešem a Březíkem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud