Mitsubishi Lancer Evo IX CNG vyhrálo rychlostní zkoušku

BPA, 5. října 2009, 11:53 Google+

Vynikající výkon předvedla při Rally Jeseníky posádka CNG Seznam.cz Rally Teamu ve složení Tomáš Enge - Michal Ernst s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Liberecko-příbramská dvojice dokázala v sedmé rychlostní zkoušce deklasovat celé startovní pole a získala tak premiérové prvenství pro vůz poháněný stlačeným zemním plynem.

Soutěž pro Tomáše Engeho a Michala Ernsta začala velice slibně, když v prvním měřeném testu dojeli pátí. Ve druhé rychlostní zkoušce však dvojici přibrzdila prasklá poloosa. Navíc posádka bílo-modrého Mitsubishi musela na měřeném úseku měnit pneumatiku a ztratila drahocenný čas. V servisní zóně dali mechanici vůz do konkurenceschopného stavu, za což se jim Tomáš s Michalem v další rundě odměnili čtvrtým, třetím a šestým časem v absolutním pořadí.

Poslední sekce třech rychlostních zkoušek přinesla nečekané, ale o to cennější dílčí vítězství Tomáše Engeho a Michala Ernsta s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG poháněným stlačeným zemním plynem. Enge s Ernstem v součtu devíti rychlostních zkoušek získali třetí místo ve třídě S/2 a na náměstí ve Šternberku si na cílové rampě vychutnali obdiv mnoha přítomných fanoušků.

Tomáš Enge: „Soutěž byla hodně těžká a řekl bych, že vedle Kopné patřila k jedné z nejtěžších v této sezóně. Po problémech, které jsme měli v úvodu, fungovalo auto po zbytek soutěže bezvadně a nám se podařil jeden dílčí úspěch, kterého si velice považujeme. První místo v rychlostní zkoušce nám dává jasnou odpověď, že postupujeme ve vývoji vozu tím správným směrem a že dokážeme plně konkurovat vozům třídy N/4.“

Michal Ernst: „Úvod soutěže nám vyšel dobře. Bohužel přišly technické potíže, které nás vyřadily ze hry o dobré umístění. Mechanici odvedli skvělou práci a v časovém intervalu opět zprovoznili naše Mitsubishi do konkurenceschopného stavu. V následujících rychlostních zkouškách jsme zajížděli časy na samotné špičce a dokonce se nám podařilo jednu rychlostní zkoušku vyhrát, což je super.“

 

Vytisknout

Diskuze: Mitsubishi Lancer Evo IX CNG vyhrálo rychlostní zkoušku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Asi nemůže být každý den posvícení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud