Agrotec New Holland Rally Hustopeče : Preview

Tomáš Urban, 30. května 2008, 11:42 Google+

RALLY HUSTOPEČE; PREVIEW: Pátým podnikem mistrovství republiky ve dvoudenních soutěžích je již dnes Rally Hustopeče. Letošní sezóna se tak přehoupne do své druhé poloviny. Premiéra Jana Kopeckého s Peugeotem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na letošní rally Hustopeče je přihlášeno 63 posádek. Letošní průběh šampionátu je zatím jednoznačnou doménou jednoho jezdce, Romana Kresty. Své tři starty proměnil ve tři vítězství. Na paty mu šlape Pavel Valoušek, se ztrátou třiceti bodů. třetí je Pech se ztráto čtyř bodů na Valouška.

Letošní Hustopeče budou velmi zajímavé. Přibyli zde velcí soupeři, kteří Krestovi nedají nic zadarmo v podobě Jana Kopeckého, který zde poprvé představí svůj Peugeot 207 S2000. Další vůz S2000 představí Jožka Béreš, který pojede s Puntem, se kterým kvůli zranění nemůže startovat Tarabus. Myslím že se máme na co těšit. Další Peugeoty 207 S2000 přivezli Peták a Odložilík, který jel v Krumlově výborně, než udělal kolostřešní kombinaci a pak utrhl kolo.

POřadím bude chtít určitě zamíchat také Karel Trojan, kterému se nedařilo v Krumlově, a také rozjetý vlak z Poteča, Jarek Orsák. Na Krumlově se do první pětky vměstnal Běhálek se Subaru, ale jezdecká chyba mu životní výsledek zhatila. (skončil v poslední RZ mimo trať.) Na trať se Subaru vyrazí také Vojta Štajf, druhé subaru se stejné stáje pojede dámská posádka Eva Vykydalová - Ivona Vyštejnová. Noční etapa by mohla sedět Trinerovi, na jehoš Subaru už je převodovka opět ve skvělé kondici.

V nižších třídách, zejména ve dvoukolkách nebude chybět zlaté Punto Šlehofera. V této kategorii se letos bojuje na ostří nože, posádky jsou velmi vyropvnané. Hon na Šlehofera podniknou Josef Sedláček a Jan Vanáč a Antonín Tlusťák. Premiéru letos bude mít Jiří Vlček se "Sněhurkou" . Ve třídě A5 nebudou chybět Brynda, Levora s Fabiemi a Hodáń s Felicií.

Pořadatelé vycházeli pri stavbě trati z loňského ročníku. POuze rozšířili páteční etapu, která startuje netradičně až v pátek před devátou večerní. POsádky si tak užijí tmy. Na posádky čekají v pátek tři úseky které se pojedou dvakrát. V cíli etapy pak budou první jezdci o půl druhé v noci. Sobotní etapa v podstatě vychází z té páteční, jen se jedou některé úseky obráceně. Třeba napřáklad RZ 8/11/14 Hustopečská se jede třikrát. Celá trať jsou poměrně úzké a kvalitní asfaltové cesty ,mezi vinicemi. Speciální věcí jsou šotolinové úseky. Pro fotografy to bude určitě zajímavé. Posádky si stěžovaly, že šotolina je velmi rozbitá, pořadatel na to reagoval a šotolinu vyspravil novým štěrkem, který je zaválcovaný.

Loňský ročník soutěže se nejlépe Leošovi Flídrovi s Octavií WRC. V páteční noční části mu ale velmi šlapal na paty JAn Kopecký s kitovou Fabií, který nakonec skončil druhý, po Barvíkově výletu do vinic ze druhého místa. Barvík nakonec skončil třetí před dotírajícím Semerádem.

V kategorii N3 pojedou Civicy Type-R Křížka a Smékala, určitě jim zde na domácí soutěži bude chtít zatopit Rada s Alfou Romeo.

Pravidelné informace z dění v Hustopečích Vám budeme přinášet.

Rozpis diváckých míst najdete zde. Mapy rychlostních zkoušek najdete zde.
Startovní listina je zde

Foto: Luboš Jánoš

 

Vytisknout

Diskuze: Agrotec New Holland Rally Hustopeče : Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Atkinson, Chris

Atkinson: Musíme vyhrát!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud