Mojmír Máder před Tišnovem

Tomáš Urban, 6. června 2008, 13:28 Google+

Valašského jezdce Mojmíra Madera čeká o nadcházejícím víkendu první letošní start. Posádka Máder-Orel se zúčastní Eurostroj Rally Tišnov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Máder, Mojmír

Máder, Mojmír | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V loňském roce se Mojmír Máder se svým Nissanem Almera účastnil "prostředního" mistrovství. Na Valašské rally nestartovali. Zúčastnili se až druhé soutěži seriálu, a to v Hustopečích. Se svou Almerou nestačili na dvojici rychlých vozů Clio Sport Krajčíka a Novotného, ani na vítěze Smékala s Type R. Připsali si deset bodů za čtvrté místo.

Vynechali Rally Pelhřimov. Dalším startem byla Böttcher Rally Vyškov. Zdejší soutěž provázelo blátivé počasí. Posádce to ovšem sedělo. Je pravdou, že do superrally spadli soupeři Stromšík s Astrou i Hanáček s Cliem Sport. Se Smékalem s daleko lepší technikou se závodit nedalo. Přesto posdáka jela velmi rychle. Dokonce tak rychle,že na odbočení z panelové cesty nedobrzdili a vjeli do rozbláceného pole. Zprvu to vypadalo, že vyjedou sami o sobě, ale přidat své síly museli i diváci. Vyproštění se povedlo a posádka si udržela druhé místo.

Exkurze do pole při Rally Vyškov 2007

Další soutěží byl Partr Rally Vsetín. Po první etapě to vypadalo nelichotivě. Poslední místo ve třídě N3. Kde byla chyba? Silní soupeři a také závodění za tmy. Druhá etapa byla náročnější a obsahovala více rychlostních zkoušek. Na rychlostní zkoušky napadl sníh a jako by to byla živá voda pro posádku Almery. Zajížděli druhé časy a poslední dvanáctou RZ dokonce vyhráli. Celkově byli druzí, a zase nestačili pouze na Smékala s Civicem Type R.

V celkové tabulce mistrovství tak skončili na vynikajícím třetím místě.

Pro rok 2008 opět připravovali svou tradiční zbraň Nissan Almera GTi. Avizovaná byla účast ve Sprintovém mistrovství. Vše vypadalo, že se posádka zúčastní prvního podniku ve Vyškově. Týden před těmito závody proběhl malý funkční test, při kterém začal stávkovat motor Almery. Posádka se nakonec z účasti omluvila a motor putoval do Plzně. Vzhledem o omezeným financím se nejeli do Lužických hor, ale posádka bude startovat na Eurostroj Rally Tišnov. Zeptali jsme se jezdce na několik otázek.

Tak konečně to vypadá, že se letos svezete, motor už je v potimální kondici?

"Motor šlape už jak má, sice ne jako hodinky ale šlape. Doufejme, že bude v optimální kondici po celý závod,"

Absolvovala posádka nějakou speciální přípravu po dlouhé pauze?

"Vzhledem k mému pracovnímu vytížení, příprava na závody neprobíhala tak jak bych si představoval. Zato spolujezdec se připravoval dobře, narodila se mu dcera, takže to byla příprava jako víno,"

K narození dcery gratulujeme a přejeme zdraví. Další otázkou je konkurence, dá se pomýšlet na úspěch v této konkurenci?

"Jedeme závodit, pro mne jsou soupeři všichni. Vzhledem k tomu, že naše technika je dávno za zenitem, tak konkurence je naprosto obrovská, uvidíme po první RZ :-),"

Každý má nějaký oblíbený povrch, jak jste na tom vy?

"Já mám nejraději sucho, ale na loňském Vsetíně bylo vidět kdo na tom jak je s jízními vlastnostmi (napadl sníh a bylo všelicos). Mokro hlavně smaže rozdíl ve výkonu motorů. Rád bych do Tišnova suchom jeikož jsme dlouho nejeli,"

Posádka Mojmír Máder - Rostislav Orel a jejich Nissan Almera GTi mají na dveřích startovní číslo 103. Přijdte je podpořit.

Tým startuje ze mediální podpory Rallyzone.cz.

TZ/Tomáš Urban
Foto/ Rallyzone.cz / Tomáš urban

Vytisknout

Diskuze: Mojmír Máder před Tišnovem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hozák, Petr

Petr Hozák - V Tišnově to bude boj

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud