Rally Bohemia: RZ v Sosnové vlastním pohledem

Pavel Jiříček, 5. července 2008, 15:46 Google+

Kromě hlavního závodu byl k vidění i zajímavý doprovodný program a vyvrcholení zajistili Italové s legendárními Lanciami.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nejprve se na okruhu objevilo několik historických vozů MG a na chvíli také Ford RS200 a Audi Quattro S1 pilotované Ladislavem Křečkem. Po jízdě poprosil místní hlasatel v rozhovoru Ladislava Křečka o jeho dojmy z jízdy s tímto vozem. Pan Křeček nejprve mluvil o tom, že to pro něj byl výjmečný zážitek, neboť pamatuje doby, kdy jsme u nás mohli tato auta vidět jen v televizi a v časopisech, a teď se mohl s tímto autem svézt. Dojem z úžasného auta mu prý ale pokazilo, že bylo obuté na běžných pneumatikách, a tak nemohl zdaleka zkusit co vlasně umí.

Pak se přihnali jezdci hlavního závodu Bohemia Rally.
Jako už tradičně v Sosnové, startovala vždy dvě auta současně, jedno na vnější dráze, druhé na vnitřní. Vnější dráha má úsek na šotilině zatímco vnitřní se klikatí zatáčkami na autodromu a vede na most. Jedou se dvě kola přičemž přejezdem přes most si auta prohodí dráhy pro druhé kolo. Je to divácky velmi atraktivní, neboť v cíli druhého kola je jasně vidět kdo byl rychlejší. Nejrychlejší čas zajel Josef Peták s vozem Peugeot 207 S2000. Za ním čtyři Mitsubishi Lancer EVO IX - Václav Pech, Karel Trojan, Roman Kresta a Jaroslav Orság.

Hned po autech hlavního závodu startovala auta "Historic Show".
To je závod aut, která jezdila rally dříve. Většinu startovního pole této kategorie tvoří domácí jezdci, ale je tu i celá řada zahraničních posádek a některé z nich přijely s opravdovými skvosty. Mohli jsme tak vidět v plném tempu například Opel Ascona A, Audi Quattro či Saab 900. Někteří jezdci jeli se svými miláčky docela opatrně, jiní jeli naopak velmi rychle. Je škoda, že se autům v této kategorii oficiálně neměří čas. Srovnání s dnešními auty by jistě bylo zajímavé.

Úplně nakonec udělal pěknou šou pro diváky italský tým Lancia. Italové startovali jako poslední. Věděli, že za nimi už nikdo není, a tak si střihli několik okruhů navíc ve slušném tempu. Napřed jsme viděli dvakrát Stratos versus 037 a nakonec dva Stratosy najednou. Bylo vidět, že Italy okruh v Sosnové opravdu baví, nechtěli z dráhy i když jim pořadatelé ukazovali kudy mají odjet do depa.

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia: RZ v Sosnové vlastním pohledem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

Rally Bohemia: Kdo vyhraje, Kresta nebo Pech?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud