První posádka B-týmu Subaru známa!

Tomáš Musil, 12. září 2008, 22:50 Google+

Již před delší dobou potvrdil David Richard vznik B-týmu Subaru a nyní je znám první jezdce, který příští rok usedne do nové Imprezy. Je jím dvacetiletý Mats Ostberg.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter - Mills, Philip

Solberg, Petter - Mills, Philip | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Včera Subaru uzavřelo smlouvu s týmem Adapta a příští rok tedy v šampionátu uvidíme Adapta World Rally Team. K dispozici bude mít tento tým letošní novou specifikaci Imprezy WRC. Šéfem týme je Nor Morten Ostberg, který může počítat s podporou továrního týmu Subaru. Smlouva je nastavena tak, že účast má Adapta tým zajištěn na všech deseti evropských soutěžích a pokud se najdou prostředky, tak i na dva mimoevropské podniky, tedy Argentinu a Austrálii.

Vozy týmu Adapta budou ve stejném prostoru jako tým Subaru, čímž se tedy vyjasňují všechny případné technické problémy a potřeba náhradních dílů. Jedna věc je ale stále nejistá. A to závodní sedačka pro druhého jezdce. Tím prvním se stal Mats Ostberg. Tento dvacetiletý Nor letos jezdí Norský šampionát, ve kterém obhajuje triumf z minulého roku, kdy vyhrál všechny podniky. Přes účast ve WRC se plánuje zúčastnit Norského šampionátu i příští rok.

Přípravou na šampionát mu bude letošní sezonak, kde se účastní osmi podniků WRC. Nejlepšího výsledku dosáhl ve Švédsku, kde se držel na šesté příčce před dvojicí Solberg, Atkinson. Kvůli následnému defektu však skončil těsně pod bodovanými příčkami. Letos ho uvidíme ještě ve Španělsku, na Korsice a v Anglii.

Známe tedy název týmu, jméno prvního jezdce a vozy se kterými Adapta tým pojede. Druhá sedačka je však stále neobsazená. Naplní se přání Davida Richardsa, který by rád ve „svém“ týmu viděl Angličana?
Vytisknout

Diskuze: První posádka B-týmu Subaru známa!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Trojan, Karel - Říhák, Petr

Rally Tatry: Havária na RS 5

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud