S Martinem Bujáčkem nejen o Valašce

Tomáš Urban, 5. dubna 2010, 21:21 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Martin Bujáček se Štěpánem Palivcem zaznamenali úspěšný návrat na tratě rychlostních zkoušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bujáček, Martin

Bujáček, Martin | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Martine Velká gratulace k dobrému výsledku. Jak ti seděla trať páteční etapy a jak se ti jelo v noci? Po první etapě ti patřila šestnáctá pozice, před i mnohem zkušenějšími kolegy

Děkuji moc. Na úvod nás čekala celkem rychlá zkouška ještě za světla, takže to bylo na rozjetí hodně složité, ale začátek se celkem vydařil. Na druhé zkoušce jsem nějak nechytil rytmus a neměl jsem moc dobrý pocit ze své jízdy, ale na trojce to bylo už v pohodě i čas byl slušný, takže po první sekci panovala spokojenost. Druhá sekce se jela už celá za světla a proběhla úplně bez problému a vše fungovalo skvěle. Mně jízda v noci vůbec nevadí a moc mě to bavilo.

Martin Bujáček - Štěpán Palivec na trati Valašské bomby(T.Urban)

Druhá etapa měla šest těžkých testů, která Rz ti opravdu sedla?

Druhá etapa byla hodně složitá, jelikož nás na úvod čekala čtveřice rz bez servisu a pak dvě náročné dlouhé rz po sobě. Rz Puntík byla moc pěkná, ale Odry mám radši, protože je znám ze svých začátků. Právě tam jsem při druhém průjezdu udělal chybu a vyletěl lehce mimo cestu a než se mi podařilo nastartovat a otočit, ztratil jsem minutu.

Valašská bomba. Jeli jste ji ostrou poprvé, jaký zanechala dojem? Zvláště když jste projížděli kolem rozbitého auta týmového kolegy Orsáka?

Valašská bomba je opravdu moc pěkná zkouška a nesmírně náročná. První průjezd se nám celkem povedl, ale neriskoval jsem a jel už na dojezd. Druhý průjezd byl ještě opatrnější, navíc kousek po startu jsem viděl Jarka Orsáka stát mimo, takže byl jasný cíl dojet, abych dokončil za tým K.I.T Racing aspoň já. To se nám povedlo, takže spokojenost.

Celkově vám patří šestnáctá pozice. Jaký je celkový tvůj pohled na soutěž?

Před startem jsem chtěl hlavně dojet do cíle. Dlouho jsem nejel a neměl jsem žádné ambice na výsledek, ale doufal jsem, že kolem toho 15-20 místa se budeme pohybovat a to se splnilo, což je skvěle. Podařilo se nám navíc vyhrát mezi Juniory, s čím jsem nepočítal.

Pořádáš také RallySlalom, kde se pojede tentokrát a na jaké posádky se diváci mohou těšit?

Druhým závodem bude v neděli 11.4.2010 nová rz mezi Ludkovicemi a Řetechovem blízko Luhačovic. Jedná se o moc pěknou rz, kde se dřív po jedné části jezdívala Barum Rally. Celkově rz měří 2,2 Km a na jezdce čekají celkem 4 průjezdy. Na startu bude kolem 80 jezdců a většina favoritů na vítězství jako Jakub Král, Patrik Rujbr, Petr Vraj jun., Jaroslav Podešva nebo Martin Březík.

Před sezonou jsi avizoval účast na Rallysprintech, další tedy pojedeš až Lužické hory?

Ano dalším závodem bude až Rally Lužické hory a pak domácí Kopná, na kterou se moc těším. Díky moc za rozhovor a divákům za podporu na Valašsce a dalších závodech.

 

 

Vytisknout

Diskuze: S Martinem Bujáčkem nejen o Valašce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman

Roman Kresta vítězem Horácké Rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud