Rally Saturnus – smůla od začátku do konce

Josef Janoušek, 15. května 2009, 12:54 Google+

Letošní první zahraniční start v rámci Evropského poháru provázela smůla od začátku až do předčasného konce. Vše začalo už cestou na seznamovací jízdy, když u tréninkové fabie odešla cestou převodovka. V praxi to znamenalo trasu Vídeň – Ljubljana absolvovat sice na zařazenou pětku, ale rychlostí cca 100 km/h, takže společně s kamionama.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pondělíček, Lukáš

Pondělíček, Lukáš | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Seznamovací jízdy tak posádka absolvovala Fiatem Grande Punto z půjčovny, o kterém Ponďa prohlásil: "Trochu jsme ho potrestali, tohle asi ten fiátek ještě nezažil :-)“. K samotným rychlostním zkouškám Ponďa dodává: „Jsou prostě nádherný, ze zatáčky do zatáčky, často jsem ani nepsal metry, říkal jsem si, že pětku tam zařadím tak třikrát. Sobota bude hodně těžká a neděle je ještě těžší, zvlášť poslední RZ měřící přes 30 km."

Dalším zářezem byla důkladná policejní kontrola doprovodu na dálnici už ve Slovinsku, ze které kluci odjeli s protokolem o vážení, ve kterém stálo, že zadní náprava dodávky je přetížená. Protokol tak vyměnili za 150 EUR pokuty. V pátek dopoledne mechanici vyměnili převodovku ve fabii. Mezitím přijel do servisu Aleks Humar s úplně nově postaveným modrým Maxem.

Lukáš Pondělíček

"Pokecali jsme, vyměnili jsme si data o nastavení a Aleks a jeho mechanici se zájmem okukovali naše auto.“ V pátek navečer byla na programu jedna RZ na plochodrážním stadionu, před kterou proběhla i jedna sázka. „Vsadili jsme se s „Vlkem“, že pokud někdo prohraje o víc než 2 vteřiny, musí umýt před Krumlovem tomu druhému auto. Nakonec z toho nic nebude, rozdíl v cíli byl 1,7s v náš neprospěch."

V sobotu příděl smůly vyvrcholil, když Ponďa musel na druhé sobotní vložce odstoupit kvůli problémům s elektroinstalací. "Díky zmatkům pořadatelů jsme navíc museli čekat až na konec posledního průjezdu, abychom mohli vyzvednout auto. Takže nejen, že jsme se nakonec nesvezli, ale ještě jsme odjížděli domů dost pozdě," lituje Ponďa. Dalším závodem bude už příští víkend Rally Krumlov, která se pojede i jako první závod v rámci Citroen Racing Trophy, do které se Ponďa samozřejmě přihlásil.

Vytisknout

Diskuze: Rally Saturnus – smůla od začátku do konce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally valašská

ARC Slovakia v Prešove

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud