Sekretariát barumky hlásí již první přihlášené posádky

Roman Ordelt, 23. července 2009, 08:41 Google+

Deset dní před uzávěrkou přihlášek na 39. ročník Barum Czech Rally Zlín pořadatelé z AK Barum Zlín evidují v sekretariátu soutěže již téměř čtyřicet posádek. Přihlášku z favoritů již zaslal tovární tým Abarthu z Itálie nebo trojnásobný vítěz populární barumky Roman Kresta, vedoucí jezdec letošního Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2009. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 29. července. fotografie

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ve Zlíně se objeví vedoucí jezdec průběžného pořadí Mistrovství Evropy v rally Giandomenico Basso z Itálie, evropský šampion z roku 2006. Basso pojede na voze Fiat Grande Punto S2000 v továrních barvách Abarthu. Chybět nebude ani trojnásobný vítěz zlínské rally a vedoucí jezdec českého šampionátu Roman Kresta na voze Peugeot 207 S2000. Přihlášku již zaslali i mnohonásobný český mistr Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), vítěz barumky z roku 2003 a dále účastník evropského šampionátu Corrado Fontana z Itálie na Peugeotu 207 S2000. Z českých jezdců již poslali přihlášku například Josef Peták (Peugeot 207 S2000), Vladimír Barvík, Marcel Tuček (oba Mitsubishi Lancer EVO IX) a další.

"Přihlášky nám chodí každým dnem a největší nápor bude až v posledních dnech před uzávěrkou. Dnes již máme skoro čtyřicet přihlášek ze sedmi evropských států," řekla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín. "Řada předních týmů si již zamluvila ubytování na Zlínsku v zimních měsících a podle komunikace s řadou týmů víme, že letos se do Zlína sjede ještě větší konkurence než v loňském roce," upřesnila Regnerová. Dodejme, že při loňském ročníku se objevilo na startu celkem 21 vozů kategorie Super 2000, což je zároveň i neoficiální světový rekord. Letos uvedené číslo bude stoprocentně překonané, pořadatelé očekávají na startu kolem 25 vozů této progresivně se rozvíjející kategorie.

Seznam přihlášených posádek bude publikován v neděli 9. srpna. Každopádně letošní ročník Barum Czech Rally Zlín slibuje hodnotný motoristický zážitek, který zpestří řada výborných jezdců na špičkovém vozovém parku. Očekává se kolem stovky přihlášených posádek z více než šestnácti evropských států.

Vytisknout

Diskuze: Sekretariát barumky hlásí již první přihlášené posádky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally kopná

Orsák v extrémních podmínkách opět zvítězil.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud