EL TORO Team bojoval v Senici na Baja Slovakia

Tomáš Urban, 18. září 2009, 10:58 Google+

O víkendu 11.-13. září se posádka EL TORO Teamu, Petr Vaculík a Jan Malý, s vozem Kia Sportage zúčastnila MMČR v Cross country rally - Baja Slovakia. Do závodu, který startoval v Borském Mikuláši u Senice, nastupovala posádka EL TORO Teamu plná nadějí a očekávání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
vaculík, petr

vaculík, petr | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vzhledem k technickým problémům se tentokrát nepodařilo závod zdárně dokončit a navázat na úspěch z předchozího podniku, kde v Maďarském mistrovství v Cross country rally a Centrální evropské zóny - International Cup for Cross country – Bajas vybojoval Petr Vaculík a Jan Malý první místo v kategorii H.

Horečné přípravy na nejtěžší podnik v seriálu MMČR v Cross country rally provázely EL TORO Team až do dějiště závodu na Slovensku v Borském Mikuláši u Senice. Posádka si dovezla i spoustu nezodpovězených otázek: „Jaké bude závodění v písku? Jak nás bude limitovat objem 2000ccm? Jak dlouho trvá vyhrabat auto z písku?“  A spousta dalších… „Na všechny otázky jsme postupně dostali odpovědi,“ směje se Honza Malý a doplňuje: „Po prologu jsme byli na 17. pozici a začali jsme se těšit na sobotní „pretěk v piesku“ a jeho nástrahy.“

„Závodění v písku má svá úskalí a je potřeba zkušenosti Dakarského typu, které člověka a auto nedostanou do úzkých. Jak podhustit kola na správný tlak, jak volit stopu, jak otáčky držet, kdy řadit a naopak kdy na změnu „kvaltu“ zapomenout. To vše nám dal až závod a ostré kilometry, které jsme ujeli,“ říká Petr Vaculík a dodává „Na prologu se nám dařilo, dojeli jsme jedno auto a druhý den jsme si hlavně užívali písek, který Záhorie nabízí. Fantastický zážitek, který předčil má očekávání“.

První den posádka dokončila na 12. místě, do druhého dne se však nastoupit nepodařilo po problémech s přehříváním motoru. „Baja Slovakia pro nás byla hlavně zážitek Dakarského typu, písek, teplo a všechny jevy, které jsou s tím spojeny,“ uzavřel Petr Vaculík.

Další závod, který EL TORO Team pojede je Cross country rally ve Vsetíně 3.10.2009.

Podívejte se, jak posádka EL TORO Teamu vybojovala první místo v kategorii H na Hungarian Baja v Maďarském Veszprému. Video najdete zde:

Vytisknout

Diskuze: EL TORO Team bojoval v Senici na Baja Slovakia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Příbram: Štajf favoritem Poháru Pirelli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud