Citroën Racing Trophy CZ – Jan Černý potvrdil na Sheron Valašské rally roli favorita

Martina Bedrnová, 30. března 2010, 12:42 Google+

První soutěž letošního Mediasport MMČR, Sheron Valašskou rally, dokončilo pouhých 37 posádek a mezi nimi také čtyři z pěti starujících dvojic s vozy Citroën C2 R2 Max. Podle očekávání se z prvního vítězství v rámci Citroën Racing Trophy CZ radují Jan Černý s Pavlem Kohoutem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Černý, Jan

Černý, Jan | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nadějná česká posádka dala už od začátku všem jasně najevo, že si na Valašsko přijela pro finanční prémii 5.000 Euro a přesto, že jí v průběhu soutěže zbrzdily technické problémy, dokázala celkem bez potíží zvítězit. Jan Černý vyhrál hodnocení Citroën Racing Trophy CZ s obrovským náskokem.

Sheron Valašskou rallye navštívil také Jean Francois Lienere, manažer programu klientského sportu ze Citroën Racing, který popřál všem účastníkům CRT hodně zdaru v letošním roce.
"CRT je velmi dobře rozjetou soutěží, k dnešnímu dni se do Trophy zapojilo již 9 evropských zemí, což je o 2 více než loni. Nově přistoupilo do soutěže Švýcarsko a Rumunsko a CRT se v Evropě jede již při více než 100 soutěžích rallye (z toho v ČR jich je 6) ," říká Jean Francois Lienere. "Čím dál větší počet účastníků v národních soutěžích je také důvod, proč jsme se rozhodli nově hodnotit i celkové pořadí v té které zemi, to loni nebylo. Tři nejúspěšnější posádky si tak mohou vysoutěžit ještě další závěrečnou prémii na konci sezóny," dodává Lienere účastníkům další motivaci.



Dobře rozjetou soutěž měl i Antonín Matys, ale v osmé rychlostní zkoušce zachyboval a vylétl z tratě. Vinou této havárie přišel s velkou pravděpodobností o prémii za druhou příčku. Bronzový stupínek v rámci Citroën Racing Trophy CZ tak obsadila posádka Tomáš Pletka a František Rajnoha a za to si odvezla 3.000 Euro.

Pěkně vyšla premiéra v CRT CZ Davidu Stavjaníkovi a jeho spolujezdci Aleši Petřvaldskému, kteří za čtvrté místo získali 2.500 Euro. Další debutanti, Jakub Koudela a Ondřej Vichtora uzavírají finančně ohodnocené pásmo a za osmou příčku inkasovali 600 Euro.


Citroën Racing vzhledem k letošním vyšším odměnám, jež byly nově vypsány, tím pádem už za první soutěž sezony vyplatí úspěšným posádkám dohromady 11.100 Euro. Na Šumavě se CRT CZ letos nejede a další kolo tohoto projektu proběhne až koncem května a to v rámci Rally Český Krumlov.

Foto: www.rallyzone.cz / Tomáš Urban

Vytisknout

Diskuze: Citroën Racing Trophy CZ – Jan Černý potvrdil na Sheron Valašské rally roli favorita

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

European Rallycross Championship Česká Lípa (CZE)

Úvod do rallycrossové sezony 2010

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud