Vítězství v Hořovicích pro Matěje

iAdam, 14. května 2010, 20:25 Google+

Posádka Martin Šikl a Martin Pecina, jedoucí letos pod hlavičkou ABV Autodíly, zahájila sezónu třetím místem na první soutěži Rallye Cupu v Němčovicích a následovalo vítězství v Hořovicích, které pro změnu otevíraly Volný Pohár.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rallye Hořovice (CZE)

Rallye Hořovice (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Výrazně lépe, než v minulém roce začali Martinové Šikl a Pecina Rallye Cup. Loni pro ně soutěž v Němčovicích skončila velkým výletem mimo trať a poškozením vozu, letos se bílé Mitsubishi Lancer EVO IX v barvách ABV Autodíly cíle dočkalo a to dokonce na třetím místě. Lépe si na trati počínali pouze Polák Danys a loňský přeborník Rallye Cupu Jan Vajsejtl. Soutěž, která se musela odjet po předešlých událostech bez přejezdů, celá po uzavřené trati, hodnotí za posádku tradičně navigátor Martin Pecina: "Na našem výkonu se určitě podepsala dlouhá zimní přestávka, ale co se týká umístění, tak jsme měli celkem nečekanou radost - po loňské zkušenosti z Němčovic jsme jeli v podstatě na dojetí... :-) Všechno se nám v Němčovicích líbilo, tratě, připravenost závodu, jediné co není úplně dobré je čekání kvůli absenci přejezdů, ale za to pořadatelé nemohou, bylo dobré, že se jim povedlo uspořádat alespoň něco."

O dva týdny později odstartoval v Hořovicích další ze seriálů pro "amatéry" - Volný Pohár. Tam přijížděla posádka Šikl - Pecina jako obhájci vítězství a to se jim nakonec také podařilo. V poměrně těsném souboji zdolali domácího Nešpora s Lancerem i Černého se Subaru a zaslouženě se radovali z prvního místa. "V průběhu soutěže jsme samozřejmně sledovali průběžné výsledky, ale obě posádky jely velmi dobře, na nějaké přemýšlení nebyl moc prostor. Opravdu jsme se snažili, protože jsme slíbili vítězství Matějovi, takže jsme jeli pro něj a naštěstí to nakonec klaplo," připomíná Martin Pecina kolegu a kamaráda Matěje Ehla, který po nehodě na Rally Lužické Hory stále leží v Liberecké nemocnici.

"Co se týká té RZ, která se jela 6x, tak jsme z toho nejdříve měli strach, že tam bude hodně ran, ale nakonec se nám také líbila. Chceme letos určitě odjet celý Volný Pohár i Rallye Cup, ale vše se bude odvíjet i od situace v Rallye Cupu. Němčovice se sice povedly, ale závodit se studeným autem není úplně to pravé..." uzavírá své povídání Martin. Na bílé Mitsubishi, jehož pilot ví, k čemu a kde se má používat ruční brzda, se tak fanoušci mohou těšit již za necelé tři týdny na Rallye Posázaví.

Vytisknout

Diskuze: Vítězství v Hořovicích pro Matěje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally kopná

Kopná připravila pro fandy atraktivní divácká místa

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud