Pořadatelé jubilejní valašky vydali RALLY GUIDE

Roman Ordelt, 15. března 2011, 08:56 Google+

Organizátoři úvodního podniku sedmidílného seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 30. BONVER Valašská rally 2011, která se pojede v termínu 25. – 26. března s centrem ve Valašském Meziříčí, publikovali dva týdny před startem soutěže na třiceti stranách obsáhlý Rally průvodce neboli RALLY GUIDE. Autorem materiálu je tajemník soutěže Dušan Póč, zároveň šéfredaktor mediálního partnera rally - Valašské internetové noviny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tlusťák, Antonín

Tlusťák, Antonín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Autor rozdělil Rally průvodce do celkem šesti kapitol s jednotlivými názvy: Slovo na úvod, kontakty a činovníci, základní informace o BONVER Valašská rally, časový harmonogram BONVER Valašská rally, historie Valašské rally a vítejte na Zlínsku a ve valašském regionu. Rally průvodce je určen pro soutěžíci, soutěžní posádky, doprovodné týmy, sdělovací prostředky, činovníky a hosty jubilejního ročníku BONVER Valašská rally. Jedná se výhradně o informační materiál, který nemá charakter zvláštních ustanovení nebo oficiálního programu soutěže. Valašská rally má před sebou jubilejní třicátý ročník a patří mezi nejtěžší a nejstarší soutěže v České republice. Do galerie vítězů se v předešlých letech zapsali takoví velikáni soutěžního automobilového sportu jako jsou Ladislav Křeček, Václav Blahna, Pavel Sibera anebo současní jezdci Roman Kresta, Václav Pech jr. nebo Pavel Valoušek jr. Kolem náročných rychlostních zkoušek se schází ve valašských kotárech každoročně na desetisíce nadšených motoristických fandů. Pořadatelé důrazně žádají diváky, aby se seznámili s bezpečnostními opatřeními soutěže a svým chováním podél tratě přispěli ke zdárnému průběhu rally.

Pořadatelem BONVER Valašská rally je  Autoklub RS - Vsetín v AČR, organizačně soutěž zajišťuje AutoMotoKlub Rallye Sport - Vsetín. Při přípravě je spolupracováno s autokluby a organizacemi a institucemi nejenom na Vsetínsku, ale také v ostatních částech Zlínského kraje a na Přerovsku a Novojičínsku, respektive v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Centrem soutěže je podesáté opět město Valašské Meziříčí, kde poskytne budova radnice v době konání automobilové soutěže nezbytné zázemí pro ředitelství a tiskové středisko rally. Formální a technická přejímka soutěžních posádek a vozidel se uskuteční v Autocentrum Lukáš ve Valašském Meziříčí - Bynině. Pro start a cíl rally využijí pořadatelé opět prostoru valašskomeziříčského náměstí a servisní areál najdeme v prostoru Křižanovy pily v Nádražní ulici ve Valašském Meziříčí. Jubilejní valaška se započítává do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2011, Mistrovství České republiky juniorů, Dámský pohár České republiky a značkových pohárů Citroën Racing Trophy CZ a Renault R3 Clio Cup.

Celková délka tratě činí po konečných úpravách 383,81 km a obsahuje deset rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 150,84 km. Dvoudenní soutěž se skládá ze dvou etap a ze šesti sekcí. Pojede se na následujících úsecích rychlostních zkoušek Žilina – Závišice, Straník – Lešná, Týn nad Bečvou – Teplice nad Bečvou, Hluzov – Hustopeče nad Bečvou a Velká Lhota – Vesník. Podstatnou novinkou je uspořádání shakedownu neboli testovací rychlostní zkoušky. Ta proběhne v pátečním brzkém odpoledni na úseku Hrádky – Krhová v blízkosti centra soutěže.

Podstatná část Rally průvodce je věnována devětadvacetileté historii soutěže. Málokdo ví, že prvnímu ročníku předcházely dva podniky zimních automobilových soutěží s názvem O štít Únorového vítězství. V roce 1980 vyšla z klání nejlépe dvojice Pavel Valoušek sen., Karel Jirátko jedoucí na voze Škoda 130 RS. O rok později vyhrála se stejným vozem posádka Omelka, Dopita. Valašská rally se poté vypracovala z regionální soutěže mezi nejvýznamnější soutěže v České republice a součástí kalendáře Mezinárodního mistrovství České republiky. Čtyřikrát se do listiny vítězů zapsali Ladislav Křeček a Roman Kresta, nicméně celkem pětkrát vystoupil na nejvyšší stupeň spolujezdec Petr Gross. Dvakrát se radoval z prvenství po boku Pavla Sibery a Romana Kresty, jednou poté společně s Tomášem Hrdinkou. V Rally průvodci nechybí ani „nej“ zajímavosti Valašské rally, galerie premiantů, ohlédnutí za loňským ročníkem soutěže a v samotném závěru základní údaje o Zlínském kraji i valašském regionu a hostitelském městě soutěže.
 
Rally Guide BONVER Valašská rally 2011 si můžete stáhnout na oficiální internetové adrese: www.valasskarally30.webnode.cz v sekci základní informace. Zároveň najdete od pondělí 14. března na webových stránkách soutěže celkové mapy jednotlivých etap a rychlostních zkoušek. Popisy a fota celkem čtyřiadvaceti diváckých míst přinese oficiální tištěný program soutěže, který bude k dispozici na vybraných prodejních místech od soboty 19. března.  

Vytisknout

Diskuze: Pořadatelé jubilejní valašky vydali RALLY GUIDE

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally slovenská

Rally Tríbeč Topoľčany 2011: Návrat po dvou desetiletích

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud