Mogul Šumava Rallye Klatovy 2009: Preview

Tomáš Urban, 16. dubna 2009, 13:04 Google+

Letošní ročník nejstarší české automobilové soutěže, Mogul Šumava Rallye Klatovy, nese pořadové číslo 44.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tolika ročníky a takovou tradicí se žádná česká automobilová soutěž nemůže pochlubit. Na trati si to mezi letos sebou rozdají posádky o body do zřejmě velmi vyrovnaného Mezinároního mistrovství ČR a podruhé letos dojde i ke spojení s Historic Vltava Rallye, jejíž posádky absolvují jen o málo kratší trať. Spojení s historiky se letos ukázalo jako více než šťastné, protože posádek v mezinárodním mistrovství bohužel z mnoha důvodů ubylo. 


Trať
První rychlostní zkouška se odehraje už v pátek a to na klasickém Čínovském okruhu. Posádky absolvují 4 okruhy.

Sobotní etapa začíná v 9:20 na náměstí v Klatovech. První rychlostní zkouškou dne pojedou v 10:59 a to Zálesí – Drážov, která se jede oproti loňsku v opačném směru. Dále posádky pojedou po již tradiční zkoušce Nuzín – Čkyně a po nové RZ Malenice – Boubská. Ve druhé části etapy je opět pojede nová RZ Spůle – Račov. Druhý průjezd Malenice – Boubská a Zálesí Drážov. Toto se pojede ještě jednou, s tím, že místo Spůle – Račov bude Nuzín Čkyně. Etapa má 150 ostrých kilometrů a první posádky budou v cíli etapy 17:37. Servisní areál je ve Vimperku a uzavřené parkoviště bude v Janovicích nad Úhlavou.

Nedělní etapa začíná v Janovicích 8:15. Posádky pojedou dvě nové RZ Kdyně – Zdeslav a Mlýnec – Koryta. Pak bude následovat rychlostní zkouška v Plzni ve Štruncových sadech a pak opět bude servis v Janovicích. Odpolední část absolvují posádky stejnou jako ranní, ale už se nepojede Plzeň. Cíl je na náměstí v Klatovech v 14:04. Etapa má 58 ostrých kilometrů.

Favorité

Už Valašská Rally ukázala, že Roman Kresta bude hlavním favoritem. Bohužel smutné události zabránily bližší konfrontaci s jezdci Škoda Motorsportu, který na Šumavě nejede.

Dále tedy nezbývá než zmínit domácího Václava Pecha, který se bude chtít doma ukázat v dobrém světle. Je pravdou, že loni zde odstoupili na poruchu převodovky.

Rychlý bude Pavel Valoušek, Petr Hozák se spolujezdcem Láďou Hršelem, Vladimír Barvík s od Valašky novým autem, stejně jako všichni jmenovaní s Lancerem deváté evoluce. Bojovat budou se Subaru WRX Vojty Štajfa a Dana Běhálka. Velkým otazníkem bude rychlost Hermanna Gassnera s desátou evolucí Lanceru.

Vozy S2000 budou mít také poměrně početné zastoupení. O Romanu Krestovi už řeč byla, ale nesmíme zapomenout na světem ošlehaného Josefa Petáka. S Peugeotem S2000 se bude učit Jarek Orsák. V pokračování učení bude i Milan Pantálek. Spravit reputaci po havárií na shkaedownu v Portugalsku si bude chtít Míra Tarabus. Oba Fiat Punto S2000.

Velikou neznámou bude, pokud přijede, ukrajinec Tamrazov. V nižších třídách bude chtít zabojovat domácí Jan Šlehofer s Puntem ROTO Plzeň. V konkurenci Peugeotů z Kladna, jmenovitě klan Vlčků. Je zde hodně vozů Citroen C2R2 z nichž nejrychlejší patrně bude Lukáš Pondělíček. Nechybí ani Tomáš Pletka.

Ve třídě A7 je také mnoho Renaultů R3. Třeba nově příchozí do této třídy Krumlovský Jiří Trojan a Viktor Hausknotz, ale i už ostřílení bojovníci Jan Vanáč.

Ve třídě N3 nechybí Egon Smékal s Type R, se stejným vozem jede Robert Vodička. Chybět nebude ani Martin Rada s červenou Alfou.

Ve třídě N2 je obvyklé složení Dunovský, Jakubec, Blaťák, Pelech a Vladyka s hondami Civic.
Třída A5 má favority ve složení Matys a Hodáň.

Všechny dokumenty najdete www.mogul-sumava-rallye.cz

Výsledy a dění na rychlostních zkouškách budete moci sledovat s námi v on-line článku.

Vytisknout

Diskuze: Mogul Šumava Rallye Klatovy 2009: Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Časopis

Právě vychází třetí číslo časopisu Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud