Rychlostní zkoušky Barumky odtajněny

Josef Janoušek, 16. června 2009, 21:43 Google+

Organizátoři Barum Czech Rally Zlín v úterý 16. 6. na tiskové konferenci odtajnili rychlostní zkoušky, které budou součástí 39 ročníku populární soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V letošním ročníku je soutěž opět součástí Intercontinental Rally Challenge, ME a Mediasport  Mezinárodního Mistrovství České republiky. A jaké že změny trať Barumky doznala? "V zásadě se rychlostní zkoušky nezmění. Některé se pojedou v sobotu místo v neděli, některé se pojedou obráceně, popřípadě budou zkráceny či prodlouženy,"  řekl ředitel soutěže Miloslav Regner.

V pátek na posádky čeká tradiční superspeciálka v ulicích Zlína. První klasickou rychlostní zkouškou soutěže bude v sobotu ráno legendární Pindula, po které budou následovat zkrácené Halenkovice a první sekci posádky zakončí zkouškou Kudlovice. Druhá sekce začne opět Pindulou, poté bude následovat rychlostní zkouška Zádveřice, která se tentokrát pojede v obráceném směru a bude mírně prodloužena. Po servisní pauze posádky absolvují tři zkoušky v pořadí Halenkovice, Kudlovice a Zádveřice a tím budou mít první etapu za sebou. V neděli bude na pořadu šest rychlostních zkoušek, které posádky absolvují dvakrát. Začnou na legendárním Trojáku, který se poprvé pojede obráceně. Poté budou následovat průjezdy zkoušek Semetín a Komárov.

        Jan KOpecký Barum Rally 2008

                            Tovární tým Škoda by v letošním ročníku neměl chybět

Vzhledem k tomu, že promotér seriálu IRC televizní stanice Eurosport plánuje více živých vstupů než v loňském ročníku, nebylo vůbec jednoduché soutěž poskládat. "Nebylo vůbec snadné vyjít televizní společnosti vstříc. Proto také budou muset posádky v letošním ročníku najet o sto kilometrů více na přejezdech," řekl Miloslav Regner .

Další menší změnou je název samotné soutěže. "Název bude rozšířen o slovo Czech, které má zdůraznit místo kde se soutěž koná a v neposlední řadě nám tím přibudou finance od státu," řekl k změně názvu Miloslav Regner.

        Pavel Valoušek barum Rally Zlín 2008

                          Bude se Pavel Valoušek takto usmívat i v cíli letošní Barumky

V loňském roce byla soutěž rekordní, co se týče kvality startovního pole a v letošním ročníku by tomu nemělo být jinak. "V loňském roce bylo obsazení nejkvalitnější v historii a letos by mělo být ještě větší,"  očekává ředitel soutěže. "Bude to nejkvalitnější  Barumka v historii," řekl Pavel Valoušek, jeden z přítomných jezdců. "Bude velmi obtížné dostat se do elitní desítky, natož obhájit loňské čtvrté místo," doplnil jezdec.

Vytisknout

Diskuze: Rychlostní zkoušky Barumky odtajněny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Wilks, Guy

Wilks doufá, že v Belgii dojede

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud