Tradiční Tipcars Pražský rallysprint se hlásí již po patnácté

Pavel Jelínek, 12. listopadu 2009, 21:39 Google+

Tuzemská sezóna v automobilových soutěžích je prakticky u konce. Velký šampionát zakončila řijnová Bohemia a ten malý - tedy rallyesprintový - zakončil v závěru stejného měsíce Vsetín. Minulostí je již také Setkání mistrů v Sosnové. Zbývá tedy ještě tradiční XV. Tipcars Pražský rallysprint.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
prazsky rallysprint

prazsky rallysprint | foto: Pavel Doseděl, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Praha" se již brzy pojede opět, ale hlásí změny trati. Úplnou novinkou bude erzeta v lokalitě závodiště ve Velké Chuchli, z něhož lze poměrně snadno přejet na Strahov, kde se uskuteční vše nejdůležitější a všechny zbývající erzety, včetně speciálek přímo uvnitř stadiónu. Naopak se letos poprvé v historii nepojede RZ Řeporyje cementárna, která bude nahrazena velmi atraktivním úsekem v Chuchli, kde budou mít závodní speciály při letošním již patnáctém ročníku premiéru. Až dosud se zde totiž scházeli pouze vyznavači dostihů a "skutečných koníků", nikoliv těch pod kapotou. Ale zdejší lokalita byla již nějaký čas v „hledáčku“ pořadatelů a letos se vše podařilo „doladit“ a zrealizovat.

Na úvod a na závěr soutěže se pojede speciálka přímo na stadionu Evžena Rošického na Strahově, přičemž RZ 1 startuje podobně jako vloni v pátek v podvečer. V sobotu ráno se zahajuje zmíněnou novou okruhovou RZ 2 v areálu chuchelského závodiště a následují dva průjezdy zkouškou okolo Strahova. Okruhová zkouška v dostihovém areálu ve Velké Chuchli ( RZ 2) nabídne v sobotu ráno nepochybně atraktivní podívanou, když diváci uvidí posádky na převážně šotolinové trati celkem čtyřikrát (4 a půl kola). Nová RZ bude měřit celkem 14 kilometrů a diváci budou mít možnost průběh sledovat z hlavní tribuny.

Ukázky testovacich jízd v Chuchli pak již nyní najdete na oficiální stránce akce na adrese http://www.prazskyrallysprint.cz/ .

Změn dozná také loňská novinka - speciální RZ na stadionu Evžena Rošického, která se pod názvem Subaru Nové Legacy RZ 1 ( RZ 5) pojede jako úvodní a poslední rychlostní zkouška soutěže. Navíc je připravována poněkud jiná a jinak koncipovaná trať. Především pak zde posádky čekají při obou průjezdech tři kola, bude tedy delší, než při loňské premiéře.

XV. Tipcars Pražský rallysprint se opět pojede o mikulášském víkendu a se startem v pátek v podvečer. Opět lze čekat výborné jezdecké obsazení. Účast již ohlásil třeba Václav Pech, který pojede opět s Mirkem Topolánkem a premiérově společně usednou do Fabie WRC.

Program

4.12.2009 (pátek)
08:00 - 11:00 h. Administrativní přejímka - ČMFS Strahov
09:00 - 12:00 h. Technická přejímka - NH Car Strahov servis
16:27 hod. Start 1. etapy - 1. sekce

5.12.2009 (sobota)
07:20 h. Start 1. etapy - 2. sekce
15:40 h. Cíl rally - Strahov

PRODEJ vstupenek, které budou platit pro CHUCHLI a zároveň i pro STRAHOV a vyznačená divácká místa bude po oba dva dny na místě. V předprodeji tentokrát vstupenky zasílány nebudou.

Vstupenky bude možné zakoupit:
1) v pátek 4.12 od 11:00 hod. a v sobotu 5.12 od 07:00 hod. v kasách stadionu Evžena Rošického na Strahově
2) v sobotu 5.12. od 06:30 hod. v kasách chuchelského závodiště

CENA VSTUPENKY: Vstup na oba dny (Pá+So) = 320 Kč, vstup jen na sobotu = 250 Kč.
Vstupenky plati pro stadion na Strahově (Subaru Nové Legacy RZ 1 a RZ 5), chuchelské závodiště (RZ 2) a divácká místa na RZ 3 a RZ 4 okolo Strahova.

Vytisknout

Diskuze: Tradiční Tipcars Pražský rallysprint se hlásí již po patnácté

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

al-qassimi, khalid

Video: Ford pilně testuje Fiestu S2000

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud