Šestice Octávií WRC již o tomto víkendu v Praze

Pavel Jelínek, 2. prosince 2009, 08:51 Google+

XV. Tipcars Pražský rallysprint zakončí letošní sezónu v Česku již v závěru tohoto týdne - v pátek večer a v sobotu. Tradičně nabízí možnost vidět největší počet speciálů WRC v akci u nás, přičemž s Octáviemi WRC pojede hned šest posádek. Když k nim přičteme dvě Fabie WRC, dojdeme k číslu 8 vozů WRC na startu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally vsetín

rally vsetín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Ze seznamu přihlášených posádek je zřejmé, že na vůz Škoda Octávia WRC vsadí šest posádek. Diváci se mohou těšit na osvědčené matadory, kteří mají se starty s nimi nemalé zkušenosti, ale také na nováčky za jejich volanty. Především to bude s číslem 5 zlínský Pavel Valoušek a s číslem 6 příbramský Emil Triner, které jistě není třeba nijak představovat. Sedmičku pak bude mít další zkušený jezdec, Karel Trojan, a osmičku Jan Štěpánek, který o svých kvalitách dával jasně vědět v letošním šampionátu sprintrallye. Do zbývající dvojice vozů WRC pak usednou Petr Brynda a Lukáš Pondělíček.

Jak již jsme informovali v předchozí tiskové zprávě, na startu se objeví také dvě Fabie WRC, za jejichž volanty se představí Václav Pech a Igor Drotár. Ti mimochodem dostali číslo 4 v případě plzeňského a trojku v případě slovenského jezdce. Bohužel nevyšla jednání o zapůjčení Subaru Impreza WRC pro dalšího českého mladíka, jelikož vůz bude ve stejném termínu startovat na Mikuláš rallye v Maďarsku. Celkový počet speciálů WRC tedy činí : 8. Což ovšem i tak slibuje skvělou podívanou na vozy, které musely nuceně opustit startovní listiny většiny šampionátů.

S číslem 1 ale na trať nevyrazí žádný ze speciálů WRC. Jedničku totiž dostal úřadující mistr republiky Roman Kresta a nalepí si ji na mistrovský Peugeot 207 S 2000, ve kterém jej nebude navigovat nyní již tradiční spolujezdec Petr Gross, ale mimořádně podobně jako v létě na Kopné Tomáš Kašpárek. Dvojku pak má slovenská posádka Josef Béreš Robert Miller, která přijede s Fabií S 2000. Se stejným vozem se v Praze představí také Moravák Antonín Tlusťák, mistr Evropy ve dvoukolkách. Pojede s číslem 15 a hned za ním startuje další Moravák - Roman Odložilík s Peugeotem 207 S 2000. Pro úplnost dodejme, že s dalším vozem S 2000 pojede Karel Macek, jehož Toyota Corolla S 2000 bude s číslem 54 k vidění v závěru startovního pole. Připomeňme ovšem, že úvodní a zároveň závěrečná speciálka přímo uvnitř stadiónu na Strahově se startuje v obráceném pořadí. To znamená, že nejdříve jedou vozy s nejvyššími startovními čísly a na závěr s nejnižšími.

To nejdůležitější a po oba dny celkem čtyři rychlostní zkoušky, včetně dvou zmíněných speciálek na zámkové dlažbě uvnitř stadiónu, se pojede na Strahově. Na úvod soutěže se v pátek večer pojede speciálka přímo uvnitř stadionu Evžena Rošického ( RZ 1 ). V sobotu ráno vše zahájí zcela nová okruhová první sobotní ranní zkouška v dostihovém areálu ve Velké Chuchli ( RZ 2), která rovněž nabídne nepochybně atraktivní podívanou. Zbývající tři rychlostní zkoušky se pak pojedou na dvou úsecích na Strahově. Na úplný závěr pak je připravena opět speciálka přímo uvnitř stadionu Evžena Rošického na proti loňsku pozměněné trati na uklouzané zámkové dlažbě.

Vstupenky se letos budou prodávat jen přímo na místě a budou platit na kteroukoliv z pěti připravených erzet. Držitelé průkazů ZTP mají vstup ZDARMA, stejně jako děti do 16 let. Do startu akce zbývá necelý týden. Jede se ve dnech 4. a 5. prosince 2009, tedy již v závěru tohoto týdne.

Informace o programu závodu jsou vám plně k dispozici a stejně tak i informace o vstupenkách.

Vytisknout

Diskuze: Šestice Octávií WRC již o tomto víkendu v Praze

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Časopis

Právě vychází časopis Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud